ASP4all Bitbrains vindt investeerder voor versnelling internationale groei

Marktlink heeft het management van ASP4allBitbrains bijgestaan bij het aantrekken van de Britse investeerder Vitruvian Partners die ASP4all Bitbrains kan helpen versneld internationaal verder te groeien.

Klant

ASP4allBitbrains is ontstaan uit de fusie van ASP4all en Bitbrains die in januari 2014 gerealiseerd is.

ASP4all levert maatwerkdiensten op het gebied van infrastructuurmanagement (IaaS), 7×24 full-service applicatiehosting (PaaS) en online werkplekdiensten. Daarbij richt ASP4all zich op het voorzien in maximale beschikbaarheid en beheer van bedrijfskritische applicaties in een betrouwbare, beveiligde private-cloud-omgeving. Het merk ASP4all heeft een sterke positie opgebouwd binnen de Nederlandse overheid en in de Nederlandse zakelijke markt.

Bitbrains ontwerpt, bouwt en ondersteunt vooruitstrevende cloud computing-oplossingen voor bedrijven met hoge eisen aan hun complexe en bedrijfskritische IT-toepassingen. Het merk heeft veel expertise opgebouwd op het gebied van High-Performance Computing en Data Analytics. Deze technologie speelt een steeds belangrijker rol bij het analyseren en verwerken van grote hoeveelheden data.

ASP4all Bitbrains heeft zijn hoofdkantoor in Huizen en opereert vanuit nog drie andere locaties in Nederland (Assen, Amersfoort en Amstelveen). Er zijn ongeveer 180 werknemers in dienst. De verwachte omzet van het bedrijf voor 2014 is ongeveer veertig miljoen euro. Klanten van ASP4all Bitbrains zijn onder andere de Rijksoverheid, gemeenten, TNO, Trans Link Systems (de nationale ov-chipkaart), Rabobank, Ahold, Aegon, ING, NN Group, ICS Cards, Mirabeau en Wegener.

Wens

Het aantrekken van een investeerder om de integratie en internationale groei van de onderneming te versnellen.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft Bitbrains jarenlang begeleid bij het realiseren van hun groeistrategie, waaronder de fusie met ASP4all en vervolgens de strategische investering van Vitruvian in ASP4all Bitbrains. Marktlink heeft ondersteund bij het beoordelen van geschikte partijen, het onderhandelen met geïnteresseerde partijen en het werken naar een succesvol eindresultaat.

Resultaat

Een strategische investering van Vitruvian die de integratie van beide partijen kan versnellen en internationale groei mogelijk maakt door toegang tot internationale expertise en kapitaal.

Quote

Gjalt van Rutten, CTO: “Marktlink heeft ons jarenlang professioneel bijgestaan bij strategische besluiten gericht op transacties. Dit is altijd naar volle tevredenheid geweest. Het zijn altijd intensieve trajecten, waarin we bovenal heel veel plezier met elkaar hebben gehad.”