Praktijkvoorbeeld | Verkoop

Baltus kiest voor toekomst samen met Fleurametz

Henk Baltus Bloemenexport B.V. en Baltus Plantenexport B.V. in Aalsmeer kiezen voor een gezamenlijke toekomst met FleuraMetz. Onder leiding van ondernemers Bert en Paul Baltus gaat het bedrijf binnen de FleuraMetz-groep verder onder de naam Baltus Export.

Klant

In 1971 werd de handelsonderneming Henk Baltus opgericht. Al 46 jaar staat betrouwbaarheid van handelen en een optimale kwaliteit van geleverde producten en diensten hoog in het vaandel bij het Baltus team. Sinds 2001 heeft Bert Baltus de rol van algemeen directeur van de onderneming van zijn vader overgenomen. Na de transactie is Bert samen met zijn broer Paul verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering van Baltus Export binnen de FleuraMetz-groep. Klanten van Baltus zijn voornamelijk importerende groothandels, afhaalmarkten en winkelketens in Europa.

Door gebruik te maken van de inkoopkracht en logistiek van de FleuraMetz-groep zal Baltus Export in staat worden gesteld haar afzetpositie in Europa te versterken.

Achtergrond | Kerngegevens

Transactie: Baltus Export

Branche: Handel

Koop/verkoop: Verkoop

Rol Marktlink

Marktlink Fusies en Overnames B.V. heeft Henk Baltus Bloemenexport B.V. en Baltus Plantenexport B.V.  begeleid tijdens het gehele verkooptraject: de strategieplanning, het opstellen van het informatiememorandum, de waardebepaling, het voeren van onderhandelingen met geïnteresseerde partijen, de begeleiding van het due-diligencetraject, het uitonderhandelen van de koopcontracten en het begeleiden van de notariële afronding.

Resultaat

Henk Baltus Bloemenexport B.V. en Baltus Plantenexport B.V. kiezen voor een gezamenlijke toekomst met FleuraMetz. Hierbij heeft FleuraMetz 100% van de aandelen van Henk Baltus Bloemenexport B.V. en Baltus Plantenexport B.V. overgenomen. Bert en Paul Baltus blijven wel verantwoordelijk voor de activiteiten van het bedrijf. Binnen de FleuraMetz-groep gaat het bedrijf verder onder de naam Baltus Export waarbij de focus ligt op grote accounts in Europa. De FleuraMetz-groep distribueert bloemen, planten en accessoires. De jaaromzet bedraagt rond de 375 miljoen euro. Wereldwijd zijn er 1.400 mensen werkzaam bij FleuraMetz.

Baltus Export

Poelweg 40E

https://www.baltus.com/

1424 PB

T: 0297 356356

F: 0297 341 892

Deel dit praktijkvoorbeeld

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: