Barry Emons B.V.

Marktlink heeft de heer Eric Riegen begeleid bij de aankoop van de marktleider op snoezel gebied Barry Emons.

Klant

Eric Riegen heeft een achtergrond bij Accenture en daarna heeft hij met twee partners de zorg dienstverlener Market4Care opgericht. Na bijna 10 jaren bouwen is deze onderneming in 2010 verkocht aan de Amerikaanse branchegenoot GHX.

Wens

Eric Riegen was na de succesvolle verkoop van zijn vorige onderneming aan GHX reeds 1,5 jaar op zoek naar een speler die medische nicheproducten ontwikkelt. Begin dit jaar heeft Eric Riegen deze zoektocht uiteindelijk samen met Marktlink opgepakt.

Rol van Marktlink

Begeleiden van het totale aankoopproces, waarbij vanaf het uitgebreide searchproces op basis van specifieke kenmerken en eigenschappen potentieel interessante ondernemingen in kaart zijn gebracht. Na de eerste positieve gesprekken tussen de heren Riegen en Emons heeft Marktlink de volledige projectcoördinatie op zich genomen. Hiertoe behoorden onder andere de zoektocht, waardering, onderhandelingen, het uitwerken van de overnameconstructie en het arrangeren van een passende financiering.

Resultaat

Binnen een periode van 5 maanden is de aankooptransactie uitgewerkt met als uitkomst de overname van Barry Emons Aangepaste Spelmaterialen (BEAS) uit Zeeland (NB). BEAS is marktleider en specialist in de markt voor snoezel- en softplay producten. BEAS is 27 jaar geleden opgericht door de heer Barry Emons. Snoezel- en softplay producten dienen met name ter ontspanning voor gehandicapten en dementerenden. De combinatie van hoogwaardige veilige bedden en meubilair, aangevuld met producten voor zintuiglijke stimulatie, verlicht de werkzaamheden van verzorgers aanzienlijk. Deze bewoners of patiënten komen doorgaans moeilijk tot rust en kunnen zich beperkt vrijuit bewegen zonder zich te bezeren. Veelal brengen zij lange tijd door op bed. Al decennialang beschikken zorginstellingen over snoezel- en softplay producten of geheel ingerichte ruimten om de nodige ontspanning te bieden aan deze patiënten. Het merendeel van de zorginstellingen van Nederland beschikt dan ook over zo’n snoezelruimte.

De heer Riegen wil zijn ervaring en netwerk binnen de sector inzetten om BEAS verder uit te bouwen. Verkoper Emons blijft na de overname als minderheidsaandeelhouder en adviseur betrokken om de continuïteit van het bedrijf verder te waarborgen.

Quote

Marktlink heeft zich in mijn optiek bewezen als kundig en ervaren en heeft gedurende het gehele proces oog gehad voor zowel verkoper als koper. Ik ben ervan overtuigd dat je de verkoper afschrikt als je er hard ingaat. Marktlink toont daarin juist een menselijk gezicht dat heeft de doorslag gegeven.