Praktijkvoorbeeld | Verkoop

Bertus Dekker Seafood overgenomen door Cornelis Vrolijk

Noordzeevisserij bedrijf Bertus Dekker Seafood is in 2018 overgenomen door Cornelis Vrolijk B.V. De heren Arie en Rick Ouwehand blijven aan als directie. Marktlink begeleidde de gebroeders Ouwehand tijdens het gehele traject.

Klant

Groothandel en visverwerker Bertus Dekker is gespecialiseerd in Noordzeevis, met name tong en schol. Er werken momenteel zo’n 40 mensen. De basis voor Bertus Dekker werd gelegd in 1948 door oprichter en naamgever Bertus Dekker. In 1964 werd het bedrijf overgenomen door Ouwehand’s rederij en visverwerking uit Katwijk. In 1995 kwam Bertus Dekker Seafood los van de Ouwehand-groep, en werd het zelfstandig voortgezet door Arie Ouwehand en zonen Arie en Rick, die in respectievelijk 1992 en 1995 in de zaak kwamen.

Koper

Cornelis Vrolijk is een internationaal familiebedrijf met de vijfde generatie aan het roer. Wereldwijd werken er ongeveer 2.000 mensen bij Cornelis Vrolijk. Actief in de vangst, kweek, verwerking en handel van vis en garnalen en altijd met het doel een kwalitatief hoogstaand en duurzaam product voor menselijke consumptie te produceren. Als familiebedrijf wordt gevist met oog voor toekomstige generaties: met behoud van gezonde visbestanden, het minimaliseren van de milieubelasting en met betrokken en trotse mensen. Veel producten van Cornelis Vrolijk dragen het MSC- en ASC-keurmerk.

Achtergrond | Kerngegevens

Transactie: Bertus Dekker

Branche: Food - Agri

Koop/verkoop: Verkoop

Rol Marktlink

Marktlink Fusies en Overnames B.V. heeft de gebroeders Ouwehand begeleid tijdens het gehele verkooptraject, van het opstellen van het informatiememorandum tot aan tekenen van de koopcontracten. Tom Beltman, Maarten Herreveld en Paul Schoenmakers waren lid van het dealteam voor deze transactie.

Resultaat

De directie van Bertus-Dekker, bestaande uit Arie en Rick Ouwehand, is enthousiast over de overname. “Wij zijn een familiebedrijf en hebben vakmanschap en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Cornelis Vrolijk deelt deze waarden met ons. We zien veel mogelijkheden in het versterken van de onderlinge verwevenheid van beide bedrijven.” Na de voorgenomen aandelentransactie zullen Arie en Rick Ouwehand beiden de directie van Bertus-Dekker blijven voeren.

Directeur Annerieke Vrolijk is verheugd met de overname: “Door de sterke positie van Bertus-Dekker op het gebied van verwerking en verkoop van demersale vissoorten zoals schol, tong, poon, mul en inktvis, zetten wij een volgende stap op het gebied van ketenintegratie. Ons schip naar schap concept breiden we nu verder uit met platvis. We leveren de consument een kwalitatief hoogstaand product, dat duurzaam gevangen is en waarvan de herkomst bekend is.”

Bertus Dekker

http://www.bertus-dekker.com/

0255 563 131

Deel dit praktijkvoorbeeld

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: