Bouman Holding B.V.

Marktlink begeleidde de heren Wessels en Exterkate met het uitkopen van de aandeelhouders van Machinefabriek Bouman Holding B.V.

Klant

Machinefabriek Bouman Holding B.V., de heren Wessels en Exterkate

Wens

De heren Wessels en Exterkate waren reeds enkele jaren met een groep aandeelhouders en tevens oud-werknemers in onderhandeling over de aankoop van hun aandelen. Het zittende management wilde uit de aandeelhoudersimpasse komen en in een economisch turbulent jaar een verantwoorde overnamefinanciering in combinatie met een MBI realiseren.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft de heren Wessels en Exterkate begeleid bij de onderhandelingen met de voormalige aandeelhouders en het gehele proces van overdracht. Deze rol was zowel inhoudelijk (opstellen waardering, financieringsaanvraag, contracten) als bemiddelend (begeleiding onderhandeling, processturend). Daarnaast heeft Marktlink de heren begeleid bij het zoeken naar en vinden van een kandidaat die wilde participeren in de aankoop van de aandelen en een aanvulling kon bieden op het management.

Resultaat

Gezamenlijk met een MBI kandidaat, de heer Van Wijck, werden de aandeelhouders uitgekocht. Hiervoor werd een gezamenlijke vennootschap opgericht waarin zowel de heren Wessels en Exterkate als de heer Van Wijck een belang hebben verkregen.

Quote

“Gelukkig hadden we tijdens het complexe overnametraject al contacten met Marktlink, voor ons de professionals in overnametrajecten. Zonder hun competenties in het begeleiden van overnametrajecten waren we er niet uitgekomen. Het meest markante in de samenwerking was het “bemiddelende vermogen” van de Marktlink-medewerkers, waardoor wij er in dit moeilijke proces toch uit zijn gekomen met partijen. Daarnaast beschikt Marktlink over een goede portefeuille met participanten c.q. overnamekandidaten die tevens het management kunnen versterken. Gelukkig hebben we het moeizame traject voor de kerstdagen kunnen afsluiten, zodat we in 2010 met een “fris” management de goede reputatie van Bouman nog verder kunnen uitbouwen.”