Praktijkvoorbeeld | Verkoop

Committed Capital neemt een meerderheidsbelang in CIVAS Opleidingen, de (online) onderwijsspecialist voor de complementaire zorgmarkt

C.I.V.A.S. B.V. is in 2000 opgericht en is actief onder de handelsnaam CIVAS Opleidingen. In 17 jaar tijd heeft CIVAS zich ontwikkeld tot dé onderwijsspecialist voor de complementaire zorgmarkt.

De primaire focus van het bedrijf ligt op de vakgebieden coaching, counseling, psychologie, voeding, complementaire therapieën en persoonlijke ontwikkeling. CIVAS heeft een aanbod van meer dan 120 opleidingen en cursussen en bedient jaarlijks meer dan 10.000 unieke studenten.

CIVAS combineert online studeren met klassieke leermethoden zoals het geven van trainingen en klassikale lessen (blended-learning). De onderneming wordt geroemd om de inhoudelijke kwaliteit van het studiemateriaal, de strikt persoonlijke begeleiding en de klantgerichte dienstverlening.

 

 

Achtergrond | Kerngegevens

Transactie: Civas Opleidingen

Koop/verkoop: Verkoop

Groei en internationalisatie

De oprichter heeft CIVAS in de afgelopen 17 jaar uitgebouwd tot een Nederlandse speler van formaat. Nu was het moment daar om op zoek te gaan naar een partner die de verdere groei en internationalisatie zal helpen versnellen.

Rol Marktlink

Marktlink Fusies en Overnames B.V. heeft CIVAS begeleid tijdens het gehele verkooptraject: de strategieplanning, het opstellen van het informatiememorandum, de waardebepaling, het identificeren en benaderen van geschikte kopers, het voeren van onderhandelingen met geïnteresseerde partijen, de begeleiding van het due-diligencetraject, het uitonderhandelen van de koopcontracten en het begeleiden van de notariële afronding.

Resultaat

Committed Capital heeft een meerderheidsbelang verworven. Als hands-on investeringsmaatschappij hebben zij veel ervaring bij overdrachtsvraagstukken, groei versnellen en strategische overnames. Committed Capital speelt op korte termijn de oprichter vrij die betrokken blijft als adviseur voor strategische vraagstukken en als minderheidsaandeelhouder.

Quote: “Marktlink is een uiterst professionele partij, die het overnametraject van a tot z perfect heeft begeleid.” 

Civas Opleidingen

Oudeweg 8B

https://www.civas.nl/

2031 CC Haarlem

023 551 1511

Deel dit praktijkvoorbeeld

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: