Committed Capital neemt een meerderheidsbelang in CIVAS Opleidingen, de (online) onderwijsspecialist voor de complementaire zorgmarkt

C.I.V.A.S. B.V. is in 2000 opgericht en is actief onder de handelsnaam CIVAS Opleidingen. In 17 jaar tijd heeft CIVAS zich ontwikkeld tot dé onderwijsspecialist voor de complementaire zorgmarkt.

De primaire focus van het bedrijf ligt op de vakgebieden coaching, counseling, psychologie, voeding, complementaire therapieën en persoonlijke ontwikkeling. CIVAS heeft een aanbod van meer dan 120 opleidingen en cursussen en bedient jaarlijks meer dan 10.000 unieke studenten.

CIVAS combineert online studeren met klassieke leermethoden zoals het geven van trainingen en klassikale lessen (blended-learning). De onderneming wordt geroemd om de inhoudelijke kwaliteit van het studiemateriaal, de strikt persoonlijke begeleiding en de klantgerichte dienstverlening.

 

 

Groei en internationalisatie

De oprichter heeft CIVAS in de afgelopen 17 jaar uitgebouwd tot een Nederlandse speler van formaat. Nu was het moment daar om op zoek te gaan naar een partner die de verdere groei en internationalisatie zal helpen versnellen.

Rol Marktlink

Marktlink Fusies en Overnames B.V. heeft CIVAS begeleid tijdens het gehele verkooptraject: de strategieplanning, het opstellen van het informatiememorandum, de waardebepaling, het identificeren en benaderen van geschikte kopers, het voeren van onderhandelingen met geïnteresseerde partijen, de begeleiding van het due-diligencetraject, het uitonderhandelen van de koopcontracten en het begeleiden van de notariële afronding.

Resultaat

Committed Capital heeft een meerderheidsbelang verworven. Als hands-on investeringsmaatschappij hebben zij veel ervaring bij overdrachtsvraagstukken, groei versnellen en strategische overnames. Committed Capital speelt op korte termijn de oprichter vrij die betrokken blijft als adviseur voor strategische vraagstukken en als minderheidsaandeelhouder.

Quote: “Marktlink is een uiterst professionele partij, die het overnametraject van a tot z perfect heeft begeleid.”