Comprise B.V. overgenomen door Raet

Marktlink begeleidt overname van Comprise B.V., marktleider op het gebied van personeelsroostering bij onder andere brandweerkorpsen en huisartsenposten, door Raet.

Klant

 

 

 

Comprise is marktleider is op het gebied van personeelsroostering bij onder andere brandweerkorpsen, ambulancevoorzieningen en huisartsenposten. Dagelijks maken meer dan tienduizend tevreden medewerkers gebruik van de softwareservices van Comprise. Het hoofdproduct van Comprise is RoosterWeb, een systeem dat zelfroosteren door medewerkers ondersteunt. Daarnaast biedt Comprise een aantal aanvullende producten. Dit zijn extranetsystemen voor onder andere ambulancediensten, huisartsenposten en brandweerdiensten. Alle producten van Comprise stimuleren een actieve betrokkenheid van werknemers bij de betreffende onderneming. Met de applicatie RoosterWeb loopt Comprise voorop in de markt op het gebied van zelfroosteren.

Wens

Marktlink begeleidde de heren Verboven en Van Houwelingen bij de verkoop van hun onderneming aan Raet.

Rol van Marktlink

Martklink begeleidde de heren Verboven en Van Houwelingen bij het volledige overnameproces. Er werd een informatiememorandum opgesteld en een waardering uitgevoerd. Daarnaast heeft Marktlink de heren Verboven en Van Houwelingen bijgestaan bij de verschillende gesprekken en onderhandelingen en uiteindelijk gezorgd voor een snelle en correcte juridische overdracht.

Resultaat

Comprise past zeer goed binnen de strategie van Raet die zich focust op de directe betrokkenheid van de werknemer. Met de verkoop van Comprise aan Raet wordt de succesvolle verdere ontwikkeling van de onderneming en haar medewerkers zeker gesteld. De heren Verboven en Van Houwelingen zullen na overdracht nog enige tijd actief blijven om een goede overdracht te garanderen.

Quote

“We hebben onder andere voor Marktlink gekozen, omdat bij Marktlink hun eigen belangen goed opgelijnd zijn met die van de verkoper. De fee is volledig transparant en voor een groot deel no-cure-no-pay. Tijdens het proces bleek Marktlink in staat op een professionele wijze de benodigde documentatie te produceren en snel met de overnemende partij te communiceren . Tot slot heeft Marktlink ook uitstekend voor ons onderhandeld, iets wat je echt niet zelf moet willen proberen als je er geen ervaring in hebt”.