DaxTrio overgenomen door Ruben Scholte

DaxTrio, leverancier van medisch producten voor huisartsen, fysiotherapeuten en bedrijfshulpverlening, overgenomen door Ruben Scholte.

Klant

Ruben Scholte (34) heeft ruim 12 jaar ervaring in de medische wereld. In diverse functies was hij verantwoordelijk voor sales- en marketingmanagement bij multinationals als Novartis Oncology, UCB Pharma en Solvay Pharma. In zijn laatste functie was Scholte Sales Manager bij medisch producent Teleflex.

DaxTrio is gespecialiseerd in de in- en verkoop en distributie van medische verbruiksgoederen en apparatuur voor huisartsen, medische klinieken en fysiotherapeuten in Nederland en België. Momenteel neemt het bedrijf een top-3 positie in binnen haar markt. Het in Broek op Langedijk gevestigde bedrijf is in 2006 ontstaan uit een fusie van de familiebedrijven Dax en Trio Medical. De combinatie maakt al jaren flinke groei door en telt inmiddels 23 personeelsleden. Naast de in- en verkoop en distributie van verbruiksproducten en apparatuur voor huisartsen en fysiotherapeuten biedt DaxTrio check-ups van praktijken, service en onderhoud aan apparatuur.

Wens

Ruben Scholte groeide op in een ondernemersgezin en besloot -ondanks een zeer succesvolle carrière in de internationale medische wereld- om samen met Marktlink Fusies & Overnames zijn ondernemersdroom te verwezenlijken. Na een uitgebreid zoekproces en gesprekken met een groot aantal bedrijven bleek DaxTrio één-op-één aan te sluiten bij de wensen en ambities van Scholte.

Rol van Marktlink

Marktlink begeleidde het volledige aankooptraject van de heer Scholte. Hieronder vielen onder andere het opstellen van het zoekprofiel, actief benaderen van overnamekandidaten, begeleiden van gesprekken met overnamekandidaten, opstellen van financiële analyses, waarderingen, het financieringsmemorandum en het begeleiden van het financieringstraject bij banken, het voeren van de onderhandelingen en het opstellen van de contracten.

Resultaat

De heer Scholte heeft per 6 juni 2012 de meerderheid van de aandelen van de medische groothandel DaxTrio overgenomen. Met DaxTrio heeft de heer Scholte hét bedrijf gevonden waarin hij zijn passie voor sales, marketing en de medische wereld kwijt kan. De actieve benadering van de markt door Marktlink bleek binnen dit traject wederom succesvol; zo werden meer dan 20 partijen bezocht. Hoewel DaxTrio door meerdere strategische partijen werd benaderd, kon de heer Scholte als Management Buy-in kandidaat exclusief bij DaxTrio aan tafel door de goede onderlinge klik. Met het toetreden van de heer Scholte tot de onderneming weet DaxTrio zich verzekerd van een enthousiast en zeer professioneel vakman. Met zijn ervaring en visie op de markt wordt de huidige groei van het bedrijf voor de komende jaren gewaarborgd.

Quote

“Na een uitdagende zoektocht ben ik uitgekomen bij mijn droombedrijf. Het tot stand komen van een overeenkomst is een weg met hobbels en kuilen geweest waar Marktlink mij uitstekende ondersteuning in heeft gegeven. Ik zeg niks teveel als ik zeg dat Marktlink de transactie van A tot Z begeleidt met een hoge mate van professionaliteit. Deze deal had nooit plaats kunnen vinden zonder de werkwijze en expertise van Marktlink!”