D&B DecoDesign B.V. overgenomen door Blyco Textile Group B.V.

Blyco Textile Group neemt de aandelen in D&B Decodesign, een toonaangevende groothandel in tafelzeil en decoratieve folien, over.

Klant

Blyco Textile Group B.V. is een internationale importeur/groothandel, gespecialiseerd in vlamvertragend textiel en woonaccessoires van textiel voor binnen en buiten. Blyco heeft 25 medewerkers en is actief in heel Europa, waarbij Duitsland de grootste afzetmarkt is.

Wens

De beide eigenaren van Blyco, Arno Fabels en Gerald Broek, speelden al enige tijd met de gedachte om de groei van Blyco Textile Group een impuls te geven middels een strategische overname in de markt. De voorkeur ging uit naar een Nederlandse partij welke een goede aanvulling zou kunnen zijn op het huidige productportfolio en op de huidige markten waarin Blyco actief is.

Rol van Marktlink

Marktlink begeleidde Blyco bij het gehele aankooptraject. Hieronder vielen onder andere het opstellen van het zoekprofiel, actief benaderen van overnamekandidaten, begeleiden van gesprekken met overnamekandidaten, opstellen van financiële analyses, waarderingen, het financieringsmemorandum en het begeleiden van het financieringstraject bij banken, het voeren van de onderhandelingen en het opstellen van de contracten en de juridische afronding van de deal.

Resultaat

De ideale overnamekandidaat werd gevonden in D&B Decodesign B.V. te Apeldoorn. D&B is een groothandelsonderneming in verschillende soorten tafelzeil, decoratieve folien en overige woonaccessoires, waaronder de producten van Snazzy Design. D&B werkt vanuit eenzelfde voorraadhoudende marktbenadering (push strategie) als Blyco, waarmee het eveneens organisatorisch een goede match vormt. De huidige aandeelhouder besloot na een eerste contact met Marktlink om gesprekken aan te gaan met Blyco Textile Group. Gezien de overlappende activiteiten bleek dit een perfecte match voor beide partijen.

Quote

“Met de overname van D&B DecoDesign BV versterken wij onze positie in Nederland enorm. Daarnaast krijgen wij met het productenpakket van D&B DecoDesign BV nieuwe mogelijkheden bij onze Europese klanten”