De heren Bas Swildens en Rob Voskuil

Marktlink heeft de heren Swildens en Voskuil begeleid in hun zoektocht naar een bedrijf in de meubelindustrie. Dit heeft geresulteerd in de aankoop van Roels Collection B.V.


Klant

De heren Bas Swildens en Rob Voskuil.

Wens

De heren Swildens en Voskuil waren op zoek naar een bedrijf in de meubelindustrie met een goed imago, een eigen merk en aansprekende en kwalitatief goede producten. Daarnaast moest de onderneming beschikken over voldoende groeimogelijkheden.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft de heren Swildens en Voskuil begeleid bij het zoek- en overnameproces. De rol van Marktlink lag hierbij ondermeer in het zoeken naar een geschikt bedrijf, het uitvoeren van een waardebepaling, het voeren van de onderhandelingen, het structureren van de transactie en de begeleiding van de afronding.

Resultaat

De heren Swildens en Voskuil hebben na een kort en intensief traject een meerderheidsbelang verworven in Roels Collection B.V. uit Leerdam (www.roels-collection.nl). Roels Collection is actief in zowel de particuliere markt als de markt voor projectmeubelen. Roels maakt meubels (deels maatwerk) voor het midden en hoge segment in de markt. Het huidige management blijft als minderheidsaandeelhouder betrokken.

Quote

"Het meest markante aan de samenwerking met Marktlink was de constante spiegel die voorgehouden is tijdens het gesprek waardoor alle beslissingen bewust genomen zijn. Dit zonder het doel uit het oog te verliezen. Daarnaast is de gedegen kennis en de kwalitatieve organisatie van Marktlink een waardevolle bijdrage geweest voor het aankoopproces."