De Ridder B.V.

Marktlink begeleidde de heer Martijn de Ridder bij de verkoop van zijn onderneming De Ridder B.V. aan de MBI´er Stijn Vos.


Klant

De Ridder B.V. is in 1981 door de heer Martijn de Ridder opgericht. Al vanaf de start van de onderneming focust De Ridder zich op de distributie en verkoop van dubbelzijdige tapes en vliesstoffen binnen diverse nichemarkten. In de loop der jaren heeft de heer De Ridder het assortiment uitgebreid met onder meer een eigen productielijn voor overnachtingproducten (speciaal ontworpen voor justitie en politie), DNA-producten, sets voor forensische onderzoeken, gel-packs en absorptieproducten.

Wens

Na een periode van bijna 30 jaar als zelfstandig ondernemer, was de heer De Ridder van mening dat het tijd werd om een aantal nieuwe persoonlijke ambities te realiseren. Tevens is de heer De Ridder van mening dat een nieuw (en/of versterkt) management met een eigen visie en netwerk om de huidige groeirichting van De Ridder te consolideren en versterken.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft het gehele verkooptraject begeleid. Dit betrof het opstellen van een informatiememorandum en een waardebepaling, het zoeken van geschikte kopers, het voeren van de onderhandelingen, het opstellen van de contracten en het begeleiden van de juridische afronding.

Resultaat

Na een selectie uit vele tientallen belangstellenden is Martijn de Ridder tot overeenstemming gekomen met de heer Stijn Vos.  De heren Vos en De Ridder hadden al snel een ´klik´. Daarnaast heeft Stijn ondanks zijn jonge leeftijd al een aanzienlijk track-record als ondernemer opgebouwd. Martijn de Ridder en zijn zwager Hans Baars zullen de komende jaren als minderheidsaandeelhouder betrokken blijven.

Quote

Quote Martijn de Ridder – "Met de mensen van Marktlink heb ik een zeer plezierig contact gehad in de afgelopen maanden en daar zal ik ook goede herinneringen aan over houden. Mijn complimenten voor de wijze waarop het proces is verlopen." Quote Stijn Vos – "Ik heb jullie bedrijf op een goede en professionele manier leren kennen en wil jullie hartelijk danken voor de samenwerking.”