Disselhorst Metaal B.V. overgenomen

Marktlink begeleidde de heer Henk Jacobs bij de verkoop van zijn aandelen in Metaal-specialist Disselhorst aan MBI’er Guido Slump.


Klant

Disselhorst metaal is toeleverancier aan onder meer machinebouwers, winkelinrichters, kastenbouwers, CV ketelbouwers, brouwers van medische diagnose-systemen en de gespecialiseerde bouwindustrie. Met een zeer modern machinepark is de onderneming in staat om vele vormen van bewerkingen uit te voeren, waaronder lasersnijden, ponsen, zetten, lassen en poedercoaten. Doordat de onderneming beschikt over een eigen assemblage en montageafdeling is de metaalbewerker in staat complete eindproducten te leveren.

Wens

Verkoper Jacobs is van de generatie ‘baby-boomers’ en is de laatste jaren slechts op de zijlijn betrokken geweest bij de onderneming. Vanwege zijn leeftijd van 67 jaar wilde hij de onderneming overdragen aan een betrokken koper. Zoals voor veel aandeelhouders was bij de verkoop van de onderneming het doel niet zuiver financieel. Voor Jacobs was het belangrijker dat er een actieve sterke directeur aandeelhouder in het bedrijf kwam die de onderneming kan versterken.

Rol van Marktlink

De heer Jacobs werd bij het opstellen van een informatiememorandum, het bepalen van het kopersprofiel, de selectie van geschikte kandidaten en de onderhandelingen in het overnametraject, bijgestaan door Marktlink. Na het ondertekenen van de intentieovereenkomst heeft Marktlink ten behoeve van de overname van de aandelen de contracten opgesteld.

Resultaat

De ideale kandidaat werd gevonden in de drieënvijftig jarige MBI’er Guido Slump. Met zijn ruime management-ervaring bij hoogwaardige technische bedrijven, zoals BESI Semiconductors (Senior Vice President) en Antonius Vessel Heads (Director), en zijn technische TU Delft achtergrond biedt hij veel toegevoegde waarde voor de organisatie.

Per 4 januari 2012 is de overname geëffectueerd en heeft Guido Slump de aandelen overgenomen van Jacobs.

Quote

Henk Jacobs (verkoper): “Ik ben blij dat ik een kundige koper heb gevonden, die wil investeren in het bedrijf en het personeel. Ik heb er vertrouwen in dat hij de onderneming naar een hoger plan kan brengen.” Guido Slump (koper): “Sinds mijn contact met Marktlink Fusies & Overnames, die de verkopende partij adviseerde, is het proces in een stroomversnelling gekomen en hebben we binnen enkele maanden het gehele verkoopproces doorlopen. Met de overname van Disselhorst Metaal gaat een lang gekoesterde ondernemingswens in vervulling”