E-mark Solutions B.V.

Marktlink begeleidde de heer Maagdenberg bij de (deel) verkoop van zijn bedrijf E-Mark Solutions B.V.


Klant

E-Mark is actief op het gebied van e-mail en onlinemarketing.

Wens

E-Mark is een snelgroeiende en succesvolle organisatie actief op het gebied van e-mail en onlinemarketing. Marketingbudgetten van ondernemingen verschuiven de laatste jaren meer en meer richting online marketing in plaats van alleen offline marketing. E-Mark profiteert van deze marktontwikkeling met haar zeer geavanceerde dienstverlening die meetbaar en dus controleerbaar waarde toevoegt voor haar klanten. E-Mark staat al meerdere jaren achtereen in de Deloitte fast 50 van snelst groeiende bedrijven in Nederland. Ubbo Maagdenberg zag als oprichter en enig eigenaar dat door de huidige omvang van zijn onderneming een andere manier van aansturing gewenst was. Hiervoor was hij niet op zoek naar een directeur in loondienst maar een ondernemer / compagnon die de groei van de onderneming naar de toekomst toe veilig kon stellen.

Rol van Marktlink

Het begeleiden van het totale proces waaronder onder andere opstellen bedrijfswaardering, opstellen informatiememorandum, vaststellen van het kopersprofiel, ontwerp van de gewenste transactiestructuur, benaderen van kandidaten, begeleiden en voeren van onderhandelingen, opstellen en uitonderhandelen van overnamecontracten, aansturing van en controle op het financieringstraject.

Resultaat

Na een zorgvuldig overnametraject heeft E-Mark een nieuwe directeur, Tim Hoefsloot. Tim heeft veel ervaring met het uitbouwen van (internationale, ICT) ondernemingen en heeft precies de kennis en vaardigheden om E-Mark naar een volgende fase te brengen. Tim heeft via zijn participatiebedrijf Bizzcomm B.V. een aandelenbelang in E-Mark verworven. Met twee aandeelhouders en een nieuw management is E-Mark klaar om haar succesvolle groei verder waar te maken.

Quote

Het meest markante aan de samenwerking met Marktlink was dat ze ondanks het economische klimaat 4 banken bereid heeft gevonden de transactie te willen financieren onder goede voorwaarden!