Eetgemak overgenomen door het beursgenoteerde Value8

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt Eetgemak bij verkoop aan Value8

Klant

Eetgemak is gespecialiseerd in de productie, advisering en verhandeling van koelverse maaltijdcomponenten en complete maaltijden binnen institutionele instellingen in de zorg.

Wens

De sterke groei van Eetgemak vergde een verdere professionalisering van de aandeelhoudersstructuur en kapitaal om de onderneming verder uit te bouwen. Er is daarom gezocht naar een partij met ervaring en een goed netwerk die de juiste toegevoegde waarde kan bieden.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft voor Eetgemak het complete verkooptraject begeleid. Te beginnen bij het opstellen van een waardering en informatiememorandum. Vervolgens zijn potentiële kopers geïdentificeerd en benaderd, de onderhandelingen begeleid en is er, ten behoeve van de herkapitalisatie van de aandelen, een financieringsaanvraag opgesteld.

Resultaat

De ideale kandidaat werd gevonden in Value8, een Nederlandse beursgenoteerde kapitaalverstrekker met veel ervaring in het begeleiden van snelgroeiende bedrijven. Met participaties in onder andere Buhrs en Ceradis heeft Value8 een bewezen trackrecord in diverse sectoren. Eetgemak zal met deze ondersteuning verdere groei kunnen realiseren. De bancaire financiering is mogelijk gemaakt door ING Bank Grootbedrijf Regio Zuid-West.

Quote

Leo van der Krogt, algemeen directeur Eetgemak: “Met het toetreden van Value8 als aandeelhouder hebben we een sterke partner aan boord voor de toekomst. Marktlink heeft de transactie binnen vijf maanden succesvol afgerond en ons op de juiste manier bijgestaan, hun inzet wordt enorm gewaardeerd”.