Erena Holding B.V.

Marktlink heeft de heer De Rooij en mevrouw Bourdy-de Rooij bijgestaan bij de uitbreiding van hun onderneming. Het resultaat was de overname van INMA Cosmetics Nederland B.V., een importeur van luxe cosmetica.


Klant

Erena Holding B.V.

Wens

De heer De Rooij en mevrouw Bourdy-de Rooij waren reeds eigenaar van een handelsonderneming in ondermeer schoonmaakartikelen, cosmeticaproducten in het middensegment en tandverzorgingsproducten en leverde voornamelijk aan drogisterijen. De opdrachtgevers waren op zoek naar een uitbreiding van de activiteiten in een segment waarin de conjunctuur en prijsdruk van beperkte invloed zijn. Hiertoe wilde zij een middelgrote handelsonderneming op het gebied van cosmetica en parfums in het hoge segment aankopen.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft de heer De Rooij en mevrouw Bourdy- de Rooij begeleid in het zoekproces naar een geschikte onderneming. Vervolgens heeft Marktlink de onderhandelingen begeleid, de overeenkomsten opgesteld en uitonderhandeld en bemiddeld bij het verkrijgen van de financiering voor de aankoop.

Resultaat

De heer De Rooij en mevrouw Bourdy- de Rooij hebben INMA Cosmetics Nederland B.V. overgenomen. INMA Cosmetics Nederland is een importeur van luxe cosmetica en levert als exclusief distributeur voor de merken Valmont, Decléor en Carita aan schoonheidsinstituten en spa’s in Nederland.

Quote

"Het meest markante aan de samenwerking met Marktlink was de professionaliteit en de adequate manier van werken. Bij een overname komt veel kijken en de kennis en ervaring binnen Marktlink heeft ons enorm geholpen om de overname met succes af te ronden."