Falkom Kranen overgenomen door ervaren manager om groei te kunnen realiseren

Falkom Kranen B.V. heeft zich de afgelopen jaren gemanifesteerd als een top 3 speler in de Europese markt voor bergingsvoertuigen. De groeiambities en mogelijkheden heeft de eigenaar van dit tweede generatie familiebedrijf doen besluiten om zijn aandelen te verkopen aan een ervaren manager met veel ervaring op dit vlak.

Klant

Evert van de Glind heeft 13 jaar gewerkt als algemeen directeur van het Zweedse ITAB (complete winkel interieur voor de grotere retail ketens) voor de regio’s Benelux en Frankrijk. Vanuit verlieslatende situatie bij een zeer beperkte omzet heeft hij in de loop van de jaren een vrijwel autonoom opererend bedrijf opgebouwd van rond de € 30 miljoen omzet en een positief resultaat. Na ITAB heeft hij sinds 2013 de opstart begeleid en georganiseerd van betonwarenfabriek Bisoton.

Wens

Vanaf zijn studie heeft de heer Van de Glind altijd de ambitie en wens gehad om een eigen bedrijf te beginnen of over te nemen. Doordat hij gedurende de loop van zijn carrière altijd voldoende ondernemersvrijheid heeft gehad, heeft hij de invulling hiervan enkele jaren geleden vormgeven door Marktlink een opdracht te geven om een bedrijf te zoeken voor hem.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft de heer Van de Glind bij het volledige traject begeleid. De activiteiten bestonden onder andere uit het opstellen van het zoekprofiel en identificeren van potentieel interessante partijen, het (koud) benaderen van deze partijen, voeren van gesprekken en onderhandelingen en het financieel en juridisch begeleiden bij het afronden van de deal.

Resultaat

In het voorjaar van 2015 heeft Marktlink de naam van de onderneming voorgelegd aan de heer Van de Glind. Op basis van beschikbare informatie was er direct een positief gevoel bij de onderneming. Alle punten die in het zoekprofiel waren opgenomen zijn bij Falkom van toepassing. Wat verder nog aanspreekt zijn de prachtige producten die geproduceerd worden en de toegevoegde waarde die de onderneming biedt in de vorm van onder meer productontwikkeling. Dit is voor de heer Van de Glind altijd een basis geweest waarmee hij gewerkt heeft.

Toen bleek dat de ondernemer serieus open stond voor een gesprek werd dit gevoel alleen maar verder versterkt. Voorwaarde was wel dat er een markt conforme prijs betaald zou worden.

Omdat het bedrijf in Scandinavië, een gebied dat veeleisend is op het gebied van bergingsvoertuigen, marktleider is heeft het op een aantal terreinen een technische voorsprong opgebouwd op andere marktpartijen. Het is de doelstelling van de nieuwe eigenaar om de onderneming vanuit deze positie verder Europees uit te bouwen.

Voor Van de Glind is deze overname zijn jongensdroom die in vervulling gaat en met Falkom is hij ervan overtuigd dat de uitvoering ervan gaat lukken.

Quote

Evert: “Samen met Marktlink hebben we veel tijd gestoken in het vinden van bedrijven die aansloten bij mijn zoekprofiel. Dit is een tijdrovend proces zowel voor mezelf als voor Marktlink. Op het moment dat we in gesprek kwamen met Falkom heb ik veel steun gehad aan Marktlink. Vanuit hun professionaliteit kunnen ze snel en vakkundig het proces van eerste contact tot en met overdracht begeleiden en ondersteunen.”