Van uden kaarsen

Praktijkvoorbeeld | Koop

Familiebedrijf Van Uden Kaarsen gekocht door MBI-kandidaat Stephan Snijders

Het familiebedrijf Van Uden Kaarsen B.V. komt na ruim 30 jaar in nieuwe handen. Broers Roan en Maurice van Uden hebben het internationaal actieve Brabantse bedrijf via een Management Buy-In verkocht aan koper Stephan Snijders. De aankoop werd begeleid door Marktlink Fusies & Overnames.

De heer Snijders heeft in de afgelopen jaren veel (internationale) ervaring opgedaan bij diverse productieomgevingen waaronder CSM Biochemicals en FrieslandCampina. Tevens heeft hij een aantal jaar als zelfstandige zich gericht op procesoptimalisatieprojecten voor verschillende andere branches zoals de BOVAG en voor tuincentra.

Reden koop

De nieuwe eigenaar, de heer Snijders heeft altijd de droom gehad eens een eigen onderneming te leiden. Na een aantal jaren bij andere bedrijven in de keuken te hebben gekeken, was nu de tijd rijp om voor eigen rekening en risico een stabiel winstgevende internationaal actieve productieonderneming met groeipotentie over te nemen.

Rol Marktlink

Marktlink heeft het volledige aankoopproces begeleid. Dit bestond uit het benaderen van en spreken met vele diverse bedrijven en het uitvoeren van onderhandelingen tot aan het arrangeren van de bancaire overnamefinanciering en opstellen van de contracten.

Achtergrond | Kerngegevens

Transactie: Van Uden Kaarsen

Branche: Industrie

Koop/verkoop: Koop

Resultaat en toekomst klant

Vanaf de eerste kennismaking tussen de broers Van Uden en de heer Snijders was er sprake van een goede klik en wederzijds respect. Doordat de heren Van Uden de afgelopen jaren de interne organisatie goed hebben ingericht, kan de heer Snijders hiervan profiteren en zich richten op relatiebeheer naar klanten en leveranciers en focussen op nieuwe afzetmarkten. De heren Van Uden zullen de komende periode nog betrokken blijven bij het bedrijf.

Quote klant

“Ik heb samen met Marktlink een groot aantal diverse bedrijven gezien, waardoor ik als MBI-er steeds beter de casus en het proces heb kunnen beoordelen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een succesvolle transactie.”

Van Uden Kaarsen

Lorentzweg 4

http://www.vanudenkaarsen.nl

5482 TP Schijndel

0735498820

Deel dit praktijkvoorbeeld

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: