Familiebedrijf Van Uden Kaarsen gekocht door MBI-kandidaat Stephan Snijders

Het familiebedrijf Van Uden Kaarsen B.V. komt na ruim 30 jaar in nieuwe handen. Broers Roan en Maurice van Uden hebben het internationaal actieve Brabantse bedrijf via een Management Buy-In verkocht aan koper Stephan Snijders. De aankoop werd begeleid door Marktlink Fusies & Overnames.

De heer Snijders heeft in de afgelopen jaren veel (internationale) ervaring opgedaan bij diverse productieomgevingen waaronder CSM Biochemicals en FrieslandCampina. Tevens heeft hij een aantal jaar als zelfstandige zich gericht op procesoptimalisatieprojecten voor verschillende andere branches zoals de BOVAG en voor tuincentra.

Reden koop

De nieuwe eigenaar, de heer Snijders heeft altijd de droom gehad eens een eigen onderneming te leiden. Na een aantal jaren bij andere bedrijven in de keuken te hebben gekeken, was nu de tijd rijp om voor eigen rekening en risico een stabiel winstgevende internationaal actieve productieonderneming met groeipotentie over te nemen.

Rol Marktlink

Marktlink heeft het volledige aankoopproces begeleid. Dit bestond uit het benaderen van en spreken met vele diverse bedrijven en het uitvoeren van onderhandelingen tot aan het arrangeren van de bancaire overnamefinanciering en opstellen van de contracten.

Resultaat en toekomst klant

Vanaf de eerste kennismaking tussen de broers Van Uden en de heer Snijders was er sprake van een goede klik en wederzijds respect. Doordat de heren Van Uden de afgelopen jaren de interne organisatie goed hebben ingericht, kan de heer Snijders hiervan profiteren en zich richten op relatiebeheer naar klanten en leveranciers en focussen op nieuwe afzetmarkten. De heren Van Uden zullen de komende periode nog betrokken blijven bij het bedrijf.

Quote klant

“Ik heb samen met Marktlink een groot aantal diverse bedrijven gezien, waardoor ik als MBI-er steeds beter de casus en het proces heb kunnen beoordelen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een succesvolle transactie.”