Family buy-in VMT Products

De familie Bijlsma heeft gezamenlijk de aandelen verworven van het bedrijf VMT-Products uit Heerde

Klant

In 2012 verkocht Bonne Bijlsma zijn bedrijf in de industriële filters aan een Amerikaanse onderneming. Onlangs besloot hij dat het tijd was om zijn ondernemerskwaliteiten opnieuw in te zetten, hierbij ondersteund door zijn zonen Jasper en Jeroen. Jasper heeft een technische achtergrond en was voor de overname werkzaam als projectmanager in de techniek. Jeroen heeft een financiële achtergrond als accountant en werkte als consultant voor operationele vraagstukken rondom herstructureringen en fusies en overnames.

Wens

De familie Bijlsma had de wens om gezamenlijk een bedrijf aan te kopen waar alle familieleden hun kennis, ervaring en netwerk in konden toepassen.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft de familie Bijlsma bij het volledige traject begeleid. De activiteiten bestonden onder andere uit het opstellen van het zoekprofiel en identificeren van potentieel interessante partijen, het (koud) benaderen van deze partijen, voeren van gesprekken en onderhandelingen en het financieel en juridisch begeleiden bij het afronden van de deal.

Resultaat

Eind oktober 2014 werden de eerste benaderingen voor de familie Bijlsma opgestart. Hier kwamen al vrij snel enkele concrete gesprekken uit. Uiteindelijk bleek de klik met de verkoper van VMT Products (Jacco Lammers) dermate goed dat er vrij snel kon worden gewerkt naar een intentieovereenkomst. De intentieovereenkomst werd op 23 maart getekend, waarna op 15 april de overdracht bij de notaris plaatsvond. Met de Aankoop van VMT Products door de familie Bijlsma gaat een wens voor de familie Bijlsma in vervulling. Binnen het bedrijf zal Jasper zich bezig gaan houden met de optimalisatie van de productie. Bonne zal zijn kennis en netwerk binnen de spuitgietbranche inzetten voor het aantrekken van nieuwe klanten. Jeroen richt zich met name op het inrichten van de managementinformatie en het bekijken van de integratiemogelijkheden van andere bedrijven. Inmiddels is de familie in gesprek met een tweetal andere bedrijven die mogelijk goed aan kunnen sluiten bij VMT Products.