Handelsmaatschappij Endstra

Namens E.M.M. Holding is E.M.M. Deco Solutions B.V. (h.o.d.n. Handelsmaatschappij Henk Endstra) verkocht aan de heer Jan Teunisse.

Klant

Het concern E.M.M. (http://www.emm.com/nl/) houdt zich bezig met het ontwikkelen, fabriceren en distribueren van een uitgebreid assortiment van verbruiks- en gebruiksartikelen, die voornamelijk bestemd zijn voor gebruik in het autoschadeherstelbedrijf. De belangrijkste merken van E.M.M. zijn Colad, Hamach, Ronin en Tander.

Endstra is een gespecialiseerde groothandel in schildersbenodigdheden die zich richt op de professionele gebruikers in Nederland. Endstra is sinds 1946 actief als landelijk opererende leverancier van non-paintartikelen.

Wens

E.M.M. wil zich richten op haar core-business. E.M.M. is met name actief in de wereld van de autoschadeherstelbedrijven. Aangezien Endstra niet tot de core-business van EMM behoort is besloten dit onderdeel te verkopen. Door de verkoop van Endstra kan E.M.M. zich meer focussen op haar ambities in de wereldwijde autoschadeherstelmarkt. Er is gezocht naar een koper die de klant leverancier relatie tussen E.M.M. en Endstra in stand wil houden.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft het gehele verkooptraject begeleid. Het opstellen van een informatiememorandum en een waardebepaling, het zoeken van geschikte kopers, het voeren van de onderhandelingen, het opstellen van de contracten en het begeleiden van de juridische afronding.

Resultaat

Handelsmaatschappij Endstra is verkocht aan de heer Jan Teunisse. Jan Teunisse heeft jarenlange ervaring als directeur van een grote groothandelsketen in hout- en bouwmaterialen. E.M.M. zal nauw blijven samenwerken met Endstra.