Hanos koopt horeca- groothandel J.C. van Leeuwen

De heer Van Leeuwen heeft de activiteiten van J.C. van Leeuwen Horecaproducten verkocht aan Hanos Internationale Horeca Groothandel.


Klant

J.C. van Leeuwen Horecaproducten is een toonaangevende horecagroothandel met een totaalassortiment aan food- en nonfoodproducten. Met circa 20 medewerkers worden wekelijks meer dan 500 horecaondernemers bevoorraad door de wagens van J.C. van Leeuwen. Het in Zoeterwoude gevestigde bedrijf staat bekend om haar goede service en complete assortiment. Martin van Leeuwen, de huidige eigenaar van J.C. Van Leeuwen Holding, is de derde generatie Van Leeuwen actief in het bedrijf.

Wens

De heer van Leeuwen wilde na bijna 30 jaar in de onderneming  werkzaam te zijn geweest, waarvan ongeveer 15 jaar  als eigenaar,  meer tijd voor zijn privéleven. Gezien de consolidatiegolf in de markt is specifiek gezocht naar een strategische partij.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft het gehele traject begeleid. Van het opstellen van een informatiememorandum, het maken van de waardebepaling, het zoeken naar geschikte kopers, het voeren van de onderhandelingen tot het begeleiden van de juridische afronding.

Resultaat

Hanos Internationale Horeca Groothandel heeft J.C. van Leeuwen Horecaproducten overgenomen van J.C. van Leeuwen Holding. De Hanos Groep is een top 5 speler in de markt voor horecagroothandels. Verkoper Martin van Leeuwen blijft de komende jaren als directeur bij de onderneming betrokken.

Quote

Martin van Leeuwen: “Ik kan alles verkopen op het gebied van horecaproducten, maar mijn eigen bedrijf verkopen is toch een ander verhaal. Daarom heb ik de mannen van Marktlink ingeschakeld. Zij hebben het gehele verkoopproces optimaal begeleid waardoor ik me kon blijven richten op het bedrijf, terwijl zij voor mij aan het werk gingen. Ik heb nu het gevoel, in alle opzichten, de beste deal te hebben met Hanos.“