Henk Mandersloot Elektra B.V. overgenomen

Marktlink heeft de heer Postma begeleid bij de aankoop van Henk Mandersloot Electra B.V.

Klant

De heer Postma (69) is een ‘door de wol geverfde’ ondernemer. Na de verkoop van de door hem opgerichte onderneming Utilitec B.V. in 2008 voelt hij bijna vier jaar na dato weer de gezonde drang actief te willen zijn als ondernemer binnen de installatiebranche.

Wens

De heer Postma is gedurende zijn actieve loopbaan actief geweest in verschillende facetten van de installatietechniek. In 2001 heeft hij het installatiebedrijf Utilitec B.V. opgericht, dat al snel uitgroeide tot een stabiele en gezonde onderneming. Na in een relatief korte periode gegroeid te zijn tot een omzet van circa € 7miljoen, heeft de heer Postma Utilitec B.V. in 2008 verkocht aan het beursgenoteerde GSH Group.

Inmiddels bijna 4 jaar na de verkoop van Utilitec B.V. signaleert de heer Postma de aanhoudende behoefte naar het ondernemerschap, met name vanuit zijn passie actief te willen zijn op het zakelijk vlak. Hij heeft dan ook besloten, ondanks zijn 69 jarige leeftijd, een nieuwe uitdaging aan te willen gaan door de overname van een elektrotechnisch installatiebureau. De schat aan ervaring, het uitgebreide netwerk en de drive van een ‘jonge’ ondernemer vormen de basis van het beoogde succes.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft het volledige aankooptraject van de heer Postma begeleid. Hieronder vielen onder andere het opstellen van het zoekprofiel, benaderen van overnamekandidaten, arrangeren en begeleiden van gesprekken met overnamekandidaten, opstellen van financiële analyses en waarderingen, opstellen van een financieringsmemorandum en het begeleiden van het financieringstraject bij banken, het voeren van de onderhandelingen en het opstellen van de contracten.

Resultaat

De heer Postma heeft begin 2012 de aandelen verworven van Henk Mandersloot Electra, een elektrotechnisch installatiebureau met circa 15 medewerkers actief in utiliteitsbouw en industrie.

Mandersloot Elektra is in 1964 opgericht en door de jaren uitgegroeid tot een gezond regionaal installatiebedrijf. Ook gedurende de afgelopen jaren heeft het bedrijf, ondanks de crisis, een stabiele omzet en winstgevendheid gekend. Waardoor zij een stabiele en betrouwbare partner is voor installatietechnische werkzaamheden. Mandersloot (www.manderslootelektra.nl) richt zich op elektrotechnische installatiewerkzaamheden ten behoeve van nieuwbouw en renovatieprojecten. Op elektrotechnisch gebied verzorgt men onder andere licht- en krachtinstallaties, laagspanningsinstallaties, gebouwautomatisering, noodstroominstallaties. Daarbij worden Elektrotechniek, Domotica, Beveiligingsinstallaties, Data en Service& Onderhoud als belangrijkste kerntaken gezien.

Het daadwerkelijke overnametraject van Mandersloot heeft circa 4 maanden in beslag genomen. Voorafgaand aan het daadwerkelijke overnametraject is gedurende circa 1 jaar gezocht naar de geschikte overnamekandidaat, passende bij de doelstellingen en wensen van de heer Postma.