Hofleverancier Ad. A. Klein na 107 jaar verkocht aan externe opvolger

Na 107 jaar wordt het familiebedrijf de firma Klein, actief in de hijs- en heftechniek, verkocht aan een nieuwe eigenaar. Verkoop kwam ter sprake bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van Hans Peter Klein. De wens om het bedrijf in de huidige vorm te continueren en anderzijds het pensioen van de huidige aandeelhouders veilig te stellen is met deze overname gerealiseerd. Het bedrijf is per 1 december 2016 overgenomen door de heer Leenders.

De Klein Groep is een bekende importeur voor de industriële markt in Nederland. De onderneming is gespecialiseerd in bovenloopkranen, hand- en kettingtakels, rateltakels, radiografische besturingen en andere hijsgereedschappen. Het familiebedrijf, opgericht in 1909, is in de afgelopen 107 jaar uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de markt. De Klein Groep onderscheidt zich in de markt door het aanbieden van een compleet leveringsprogramma, waarbij de producten van Hetronic, SWF Krantechnik, Hitachi en Liftikus een hoofdrol spelen. Naast deze producten zijn er vele additionele artikelen die het leveringsprogramma compleet maken.

 Na 107 jaar het familiebedrijf verkopen is een bijzondere en emotionele beslissing geweest. Hans Peter en Dolf Klein, de derde generatie, besloten deze stap te zetten toen Hans Peter, nadat Dolf al 10 jaar met pensioen was, de pensioengerechtigde leeftijd bereikte. Binnen de familie en het bedrijf was geen opvolging aanwezig, Marktlink werd ingeschakeld om zorg te dragen voor een geschikte opvolger. 

De verkopers hadden een aantal wensen voor de verkoop van de firma Klein. Het bedrijf zou gevestigd blijven in Weesp en ook het personeel moest goed terecht komen. Om het bedrijf een gezonde toekomst te geven was het voor de heren ook belangrijk dat de nieuwe koper zijn ziel en zaligheid in het bedrijf zou leggen, zodat het familiaire karakter van de onderneming niet verloren zou gaan.  

Marktlink Fusies en Overnames heeft de heren Klein vanaf de eerste kennismakingsgesprekken begeleid bij de verkoop van hun onderneming. Het werd een intensief proces, dat uiteindelijk op 30 november jongstleden leidde tot een succesvolle afronding bij de notaris. Na drie generaties wordt het bedrijf overgedragen aan Robert Leenders. De wensen van de heren Klein lijken met het aantreden van Robert volledig te worden vervuld. De komende weken zullen de heren gezamenlijk de route voor de toekomst uitstippelen. De huidige directeur zal het bedrijf nog een jaar lang overdragen aan de nieuwe eigenaar. Wij wensen hen veel succes voor de toekomst!

De Klein Groep is een gerenommeerde importeur van enkele toonaangevende merken voor de industriële markt in Nederland. De onderneming is gespecialiseerd in bovenloopkranen, hand- en kettingtakels, rateltakels, radiografische besturingen en andere hijsgereedschappen.

Wens:
Continuïteit voor het bedrijf, behoud van identiteit en cultuur en veiligstellen pensioen.

Rol Marktlink:
Het vinden en aandragen van potentiele opvolgers. Het proces begeleiden van eerste gesprekken tot uiteindelijke afronding bij de notaris.

Resultaat:
Een opvolger die met veel motivatie en vertrouwen het bedrijf de volgende 100 jaar in zal leiden, waarbij de combinatie van historie van het bedrijf en frisse blik van buitenaf, zal worden ingezet voor de toekomstige groei van de onderneming.

Quote:
“We vinden het bijzonder prettig dat het bedrijf wordt overgedragen aan een persoon die het bedrijf in zijn huidige vorm zal laten bestaan en verder uit zal bouwen. Na een langdurig proces met veel pieken en dalen hebben we het gevoel de juiste keuze te hebben gemaakt en kijken we met vertrouwen naar de toekomst van de firma Klein en de nieuwe directeur” (Hans Peter Klein).