Holding H.J. Bannink B.V.

Marktlink heeft Bannink begeleid bij de verkoop. Middels een koopholdingconstructie zal de heer Stroo op getrapte wijze Bannink overnemen.


Klant

Holding H.J. Bannink B.V.

Wens

De heer Bannink was sinds 1969 eigenaar van Stoel- en Meubelfabriek Bannink B.V. en de derde generatie van het familiebedrijf. Het bedrijf is actief in de productie en verkoop van kwalitatief hoogwaardige houten meubelen voor het hogere segment. Onder leiding van de heer Bannink heeft de onderneming zich ontwikkeld tot een onderneming met een goede naam en een stevige positie in de meubelmarkt. Aangezien geschikte opvolging vanuit de familie ontbrak en gezien de historie van de familieonderneming, wilde de heer Bannink zijn onderneming aan een geschikte opvolger overdragen.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft de heer Bannink bij de gehele bedrijfsoverdracht begeleid, van voorbereiding (opstellen informatiememorandum, waardebepaling, in kaart brengen en benaderen kandidaten) tot aan de begeleiding van de daadwerkelijke transactie (voeren van de onderhandelingen tot het opstellen van de contracten en het begeleiden van de overdracht).

Resultaat

Middels een koopholdingconstructie zal de holdingmaatschappij van de heer Stroo op getrapte wijze de aandelen in Stoel- en Meubelfabriek Bannink B.V. overnemen. De heer Bannink blijft nog een aantal jaren mede-aandeelhouder van de onderneming. Over enkele jaren zal de heer Stroo het resterende aandelenbelang van de heer Bannink overnemen. Tot die tijd zullen de heren gezamenlijk het management van de onderneming gaan voeren.

Quote

"Marktlink is creatief in het bedenken van een oplossing. In dit geval in de vorm van een Koopholdingconstructie, toen de verkoop door de recessie dreigde te stagneren."