Holland House Fashion vindt in Informal Capital Network (ICN) de gewenste partner.

Holland House Fashion heeft een minderheidsbelang in de onderneming verkocht aan ICN om verdere groei te kunnen faciliteren.

Klant

In 2010 begeleidde Marktlink de succesvolle Management Buy In van de heer Joost Veldman in het bedrijf Holland House Fashion. Deze onderneming is door de jaren heen uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de het verzorgen van private label collecties dames- en kinderkleding. Tot haar klanten mag de onderneming al sinds jaar en dag zeer grote spelers in de Europese mode retail rekenen.

De heer Veldman heeft de afgelopen drie jaar, samen met oud-eigenaar Frits van Rees Vellinga hard gewerkt aan de verdere groei van de onderneming in een anderszins zeer uitdagende markt. En met succes. Mede gevoed door een explosieve groei in 2012-2013 en een overvolle orderportefeuille ontstond binnen de onderneming behoefte aan het aantrekken van kapitaal om verdere groei te kunnen faciliteren. De huisbank ondersteunt de onderneming namelijk volledig, maar was niet in staat om ook de snelle groei te financieren. Een trend die helaas steeds vaker zichtbaar is in het MKB.

Wens

Als gevolg van de sterke omzet- en winstgroei ontstond binnen de organisatie daarnaast behoefte aan een versterking van het financieel management binnen de organisatie. Derhalve heeft Holland House Fashion opnieuw de hulp van Marktlink ingeroepen om op korte termijn een partij te vinden die een stuk groeikapitaal kon verschaffen en daarnaast binnen haar netwerk zou beschikken over een ervaren financieel manager met gevoel voor- en ervaring in de private label fashionmarkt.

Rol van Marktlink

Marktlink is als oude bekende, wederom van begin tot eind betrokken geweest bij het vinden van de ideale partner. Daarnaast heeft zij zoals altijd de belangen van Holland House Fashion behartigd in de invulling van de transactie.

Resultaat

Holland House Fashion vond in ICN dé ideale partner voor de toekomst. Vanaf het eerste gesprek bleek dat zij de business als geen ander begrepen. Ook zagen zij de potentie die het bedrijf heeft en beschikten zij binnen de organisatie over de gevraagde kennis en ervaring in de persoon van Onno den Boer. Als oud financieel directeur van V&D kent hij de markt als geen ander en hij zal dan ook de gewenste financiële kennis komen brengen vanaf heden.

Oud- eigenaar Frits van Rees Vellinga blijft ook na de transactie bij de onderneming betrokken als adviseur.

Quote

Joost Veldman over de transactie: “Ondanks het feit dat omzet en winst groei als een “ luxe probleem” te betitelen is in de huidige markt, blijft in die beschrijving het woord “probleem” zitten. Dit probleem hebben wij als organisatie gesignaleerd en ook geconcludeerd dat, als wij de kansen in de markt ten volle wilden blijven benutten, dit op zo kort mogelijke termijn moest worden opgelost. Marktlink begreep de situatie en heeft in een kort tijdsbestek dé speler weten te identificeren die ons verder kon versterken. Wij geloven er in dat we in ICN de partner hebben gevonden waarmee wij in de toekomst verder kunnen uitgroeien tot dé toonaangevende speler in onze markt.”