Investeerder breidt metaalgroep uit door overname van Elmar Groep

20 jaar geleden is Mark van Eldik (49) begonnen met Elmar Metaalbewerking B.V. De grote inzet, energie en het ondernemerschap van Mark heeft in deze 20 jaar geleid tot sterke autonome groei en enkele overnames. Inmiddels staat er een zeer gezonde groep van ondernemingen met een toonaangevende reputatie als specialist op het gebied van metaalbewerking, (staal) constructies en machinebouw. De onderneming heeft een veelzijdig, modern en uitstekend onderhouden machinepark dat brede en diverse productiemogelijkheden biedt. Binnen de groep zijn meer dan 200 mensen werkzaam.

Wens

De ondernemer heeft na 20 jaar de wens om zich op andere activiteiten te richten en de volgende (groei)fase van Elmar Groep over te laten aan een professionele opvolger. Hij vroeg Marktlink Fusies & Overnames B.V. een passende overnamekandidaat te zoeken. Continuïteit voor personeel, bedrijf en klanten stond hierbij voorop.

Rol Marktlink

Marktlink Fusies en Overnames B.V. heeft namens Mark de transactie begeleid van de onderhandelingen tot en met overdracht bij de notaris. Jelmer Duijve van Marktlink: ‘Mark is weer een goed voorbeeld van een jonge ondernemer die niet wil wachten totdat hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt om zijn bedrijf te verkopen. Het is bijzonder knap hoe Mark een prachtige groep van ondernemingen met deze omvang heeft opgebouwd. Het is mooi om te zien dat hij er nu voor kiest om zijn passie te volgen en dat deze overname voor Elmar Groep weer kansen biedt om verder te ontwikkelen.”

Resultaat

De mooie onderneming die Elmar Groep is en de huidige consolidatieslag in de metaalmarkt zorgde na een (anonieme) rondgang in de markt voor veel interesse. Op basis van de gestelde randvoorwaarden is overeenstemming bereikt met private equity maatschappij Convent Capital. Zij investeren in Nederlandse MKB-ondernemingen en ondersteunen hen om de commerciële kansen van de circulaire economie te grijpen. Elmar Groep wordt aan de huidige (metaal gerelateerde) investeringen van Convent Capital toegevoegd en blijft na de overname onder de huidige naam en op de vertrouwde wijze opereren. Mark is blij met de overname en blijft voorlopig gewoon werkzaam bij de onderneming.

 

[social_share style=”circle” align=”horizontal” heading_align=”inline” text=”” heading=”” facebook=”1″ twitter=”1″ google_plus=”0″ linkedin=”1″ pinterest=”0″ link=”” /]