Investeringsmaatschappij helpt Nederlands scootermerk AGM

MKB Fonds blijkt dé ideale kandidaat voor verder uitbouwen van AGM.

Klant

Als fanatiek motorcrosser richtte Robert Olsthoorn in 2004 Asian Gear B.V. op en focuste hij zich in eerste instantie vanuit huis volledig op de verkoop van scooters. Medio 2007 werd de merknaam AGM (Asian Gear Motoren) geregistreerd. In dat jaar is men verhuisd naar het pand in Roelofarendsveen, waar AGM nu nog steeds gevestigd is. Vandaag de dag is AGM op basis van het aantal verkochte brom- en snorfietsen (ruim 5.000) uitgegroeid tot het grootste Nederlandse scootermerk.

Wens

De ambitie van AGM is om het merk zowel nationaal als internationaal verder uit bouwen. De groeimogelijkheden in België en vervolgens Frankrijk liggen er volop. Om dit meer kracht te kunnen geven, heeft AGM met Marktlink Fusies en Overnames een geschikte partner gezocht én gevonden in het MKB Fonds.

Rol van Marktlink

Marktlink Fusies en Overnames B.V. heeft namens Robert Olsthoorn de transactie begeleid. Van het in kaart brengen van de onderneming en de onderhandelingen tot en met overdracht bij de notaris. Tom Beltman van Marktlink: “Robert heeft met kennis van zaken en veel durf en energie een prachtig bedrijf en een sterk Nederlands merk opgebouwd. Het animo was dan ook hoog. Meer dan 50 partijen toonden zich geïnteresseerd. MKB Fonds blijkt qua organisatie en op persoonlijk gebied de ideale partner om AGM samen met Robert verder te laten groeien”

Resultaat

Met de participatie van MKB-Fonds haalt AGM niet alleen kapitaal aan boord, maar kan het tevens rekenen op strategische adviezen met betrekking tot het verder internationaal uitbouwen van het merk. Daarnaast biedt de deelneming meer mogelijkheden voor Robert Olsthoorn om zijn nieuwe exclusievere merk Scomadi (waar AGM Benelux distributeur van is) in de markt te zetten.

Quote

Robert Olsthoorn: “Vanaf het eerste kennismakingsgesprek tot aan de handtekening bij closing heb ik ervaren hoe op een professionele en prettige manier de belangen van AGM zijn behartigd. Hetgeen ik heb ervaren is een uitstekende communicatie met vakmensen die nakomen wat ze beloven.”