Keuringsactiviteiten 365/KeurCompany overgenomen door Meditel

Meditel is marktleider op het gebied van medische keuringen, risico- en claimbeoordelingen voor verzekeraars, verzekeringstussenpersonen, bedrijven, overheden en particulieren.


Klant

Meditel  is sinds 1987 gespecialiseerd in zowel preventief- als gericht medisch onderzoek voor verzekeraars, verzekeringstussenpersonen, bedrijven, overheden en particulieren. Jaarlijks worden meer dan veertigduizend medische onderzoeken verricht en Meditel  is daarmee marktleider op het gebied van medische keuringen, risico- en claimbeoordelingen. De kennis- en keuringscentra van Meditel  hebben een landelijke spreiding. Op elke Meditel-vestiging wordt een totaalconcept in dienstverlening aangeboden, van onderzoek naar gezondheidsrisico's tot en met schadelastbeheersing.

Wens

Meditel  wilde haar positie van landelijke specialist voor medische keuringen verdiepen en uitbreiden. 365/ArboNed richt zich juist op de versterking van de arbodienstverlening. Door de keuringsactiviteiten van 365/KeurCompany over te dragen aan Meditel, richten beide partijen zich op hun kerndoelen.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft namens Meditel Holding BV het aankooptraject begeleid van het opzetten van de dealstructuur tot de juridische begeleiding.

Resultaat

Met deze overname neemt de uitvoeringscapaciteit van Meditel flink toe. De vestigingen van Meditel zullen vaker open zijn. Er komt een mobiele unit bij. En – minstens zo belangrijk – het team van Meditel wordt uitgebreid met een groot aantal deskundige en gespecialiseerde artsen en assistenten.

Quote

"Twee jaar geleden heeft Marktlink ons geholpen bij de management buy-out. Dat is zo goed bevallen, dat het vanzelfsprekend was om hen ook om hulp te vragen bij deze deal".