Koffie Techniek Nederland B.V. verkocht

Een deel van de activiteiten van Koffie Techniek Nederland B.V. is verkocht aan Facilicom Technische Service B.V. (De Tapwacht).


Klant

Koffie Techniek Nederland B.V. (KTN) verzorgt de in- en verkoop van koffiemachines inclusief het plaatsen van de machines en service en onderhoud.

Wens

KTN wil een hoogwaardige, onafhankelijke landelijke service bieden aan haar klanten, maar is te klein om dit zelfstandig op een efficiënte wijze te realiseren. Er is daarom gezocht naar een groter service- en onderhoudsbedrijf om zich bij aan te sluiten. De kopende partij moest aansluiten bij de kwaliteitsfilosofie van KTN door haar klanten een hoogwaardige dienstverlening en landelijke dekking te blijven bieden.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft KTN begeleid bij het verkoopproces en het proces gecoördineerd, de onderhandelingen gevoerd, de contracten opgesteld en de juridische afronding begeleid.

Resultaat

De activiteiten van Koffietechniek Nederland B.V. zijn verkocht aan Facilicom Technische Service B.V. ‘’Koffie Techniek Nederland verzorgde de in- en verkoop van de betere koffiemachines in de markt, met alles wat daarbij hoort; plaatsing, onderhoud en service. De overname van de onderhoud en servicetak vormt een mooie aanvulling op ons portfolio. Tapwacht zal zelf geen koffiemachines gaan verkopen. Dit zou de onafhankelijkheid schaden’ vertelt Luuk Niels, algemeen directeur Tapwacht.

Quote

"Zoals ook bij eerdere transacties heeft Marktlink op een professionele wijze dit proces begeleid. Bij deze transactie was er een groot belang dat beide partijen tevreden zijn, aangezien na de transactie partijen een langdurige intensieve samenwerking aangaan. Een goede verstandhouding en voor beide partijen een goede deal, maakte dit tot een interessant proces met uiteindelijk een goede afloop op de laatste dag van 2012". (Timmo Terpstra)