Koffiebranderij G. Peeze B.V.

De technische dienst van Koffiebranderij Peeze B.V. en Horeca Service Oost B.V. zijn gezamenlijk ondergebracht in Koffie Techniek Nederland B.V.

Klant

Peeze houdt zich bezig met het branden en verpakken van kwalitatief hoogwaardige koffie voor de out-of-home markt. Daarnaast richt Peeze zich op de import, verkoop en verhuur van koffiemachines en verleent het onderhoud hierop. Peeze is in Nederland één van de voorlopers op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wens

Om een goede landelijke service te kunnen bieden was Peeze op zoek naar een mogelijkheid om haar technische dienst significant te versterken. Er is gezocht naar een service- en onderhoudsbedrijf om in te participeren of om over te nemen om de landelijke dekking te realiseren. Het service- en onderhoudsbedrijf moet aansluiten bij de kwaliteitsfilosofie van Peeze door hoogwaardige dienstverlening aan haar klanten te bieden.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft Peeze begeleid bij het totale aankoopproces. Marktlink heeft de waarderingen gemaakt, de onderhandelingen gevoerd, de financieringsaanvraag opgesteld, het due diligence begeleid en het verdere proces gecoördineerd. Daarnaast heeft Marktlink de contracten opgesteld en de juridische afronding begeleid.

Resultaat

De technische diensten van Peeze en HSO zijn samen ondergebracht in het nieuwe bedrijf Koffie Techniek Nederland B.V. (www.koffietechniek.nl). Door de samenvoeging ontstaat een bedrijf met circa 20 medewerkers.

Quote

Het tweede traject met Marktlink is wederom goed verlopen. Dit keer een kleinere, maar complexe transactie met een ontvlechting van een afdeling van Peeze, een overname, een fusie én start van geheel nieuw bedrijf in één deal. Nu even bijkomen en dan op zoek naar een volgend traject….