Koffiebranderij Peeze

Marktlink begeleidde de heren Terpstra en van der Hulst met de MBO van Koffiebranderij G. Peeze B.V. en Heslinga Haren B.V.

Klant

Het management van Koffiebranderij G. Peeze B.V. en Heslinga Haren B.V.

Wens

Peeze (www.peeze.nl) houdt zich bezig met het branden en verpakken van kwalitatief hoogwaardige koffie voor de out-of-home markt. Daarnaast richt Peeze zich op de import, verkoop en verhuur van koffiemachines en verleent het onderhoud hierop. Heslinga houdt zich bezig met de verkoop van instantcoffee. Bij Peeze is het maatschappelijk verantwoord ondernemen integraal in de onderneming doorgevoerd. Ten tijde van de MBO waren er circa 45 medewerkers in dienst en bedroeg de omzet circa € 9 miljoen.

De heren Terpstra en Van der Hulst, die sinds januari 2005 de directie over Peeze voeren, werd de mogelijkheid geboden om middels een MBO, Peeze te verwerven.

Rol van Marktlink

Inhoudelijk (opstellen waardering, financieringsaanvraag, contracten), bemiddelend (begeleiding onderhandeling, aanbrengen van een informal investor) en processturend.

Resultaat

Na het sluiten van de intentieovereenkomst in februari 2007 is de koopovereenkomst op 2 juli 2007 ondertekend. Daarmee is Peeze na 125 jaar een familiebedrijf te zijn geweest, overgedragen aan een andere eigenaar. Door de MBO is de continuïteit en identiteit van Peeze gewaarborgd.

Quote

“Eén van onze eerste belangrijke beslissingen en tevens de beste beslissing in de afgelopen jaren was het inschakelen van een overnameadviseur van Marktlink.”