Koninklijke Buisman B.V.

Marktlink begeleidde de heren van Kappen en van Wessem bij de aankoop van de Koninklijke Buisman B.V., specialist op het gebied van koffie- en chocoladespecialiteiten.


Klant

De heren Van Kappen en Van Wessem

Wens

De heren Van Kappen en Van Wessem  waren reeds enige tijd op zoek naar een onderneming waarin zij hun kennis en door de jaren opgebouwde ervaring kunnen inzetten. Zij hebben altijd in dienst van derden gewerkt, en willen nu voor eigen rekening en risico een bedrijf leiden. Buisman past zeer goed in het opgestelde zoekprofiel.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft de heren Van Kappen en Van Wessem begeleid bij het zoeken naar een geschikte onderneming. Vervolgens heeft Marktlink de onderhandelingen met Buisman begeleid, de overeenkomsten opgesteld en bemiddeld bij het verkrijgen van de financiering voor de kopers.

Resultaat

De heren Van Kappen en Van Wessem kopen de Koninklijke Fabriek van Gebrande Suiker R. Buisman B.V. De oud-eigenaar, de heer R. H. B. Olland , is reeds enige jaren geleden teruggetreden uit de leiding van het bedrijf. De heer Olland is op een leeftijd aangekomen dat hij zijn zakelijke belangen wil gaan afbouwen. Binnen de familie en onderneming waren geen geschikte overnamekandidaten derhalve heeft de heer Olland besloten Buisman te verkopen.