Kubus Sports

Marktlink heeft Kubus Sports BV begeleid met het uitbreiden van haar activiteiten in enkel watersport naar de hockeysport.

Marktlink heeft Kubus Sports BV begeleid met het uitbreiden van haar activiteiten in enkel watersport naar de hockeysport.

Klant

Kubus Sports BV uit Naarden, een importeur in watersport- en wintersportproducten

Wens

Kubus wilde haar activiteiten uitbreiden door met dezelfde capaciteit (opslagruimte, ICT e.d.) meer omzet te behalen. Dit wilden zij bereiken door een sport aan het assortiment toe te voegen waarvan de piek op een ander moment in het jaar ligt dan de watersport- en wintersportartikelen. Daarbij lag de focus op een groeiende sport die dezelfde afnemersgroep kende.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft verschillende sportmarkten in kaart gebracht en de twee meest aantrekkelijke groeimarkten geselecteerd. Daarna heeft Marktlink Kubus begeleid in het zoekproces naar een geschikte onderneming, en de gesprekken met diverse potentiële kandidaten gevoerd. Vervolgens heeft Marktlink de onderhandelingen met Brabo begeleid.

 

Resultaat

Kubus heeft de activa van hockeymerk Brabo overgenomen. Na een korte overdrachtsperiode zijn de activiteiten van Brabo geïntegreerd op de locatie van Kubus in Naarden. Gebruikmakend van haar connecties in Zuid-Afrika (design) en India, Pakistan en China (productie) heeft Kubus in korte tijd het merkimago sterk kunnen verbeteren. Doelstelling voor volgend jaar is door haar netwerk bij sportdetailhandels de afzet van Brabo te vergroten.

Quote

“Professionele begeleiding, snel, doortastend en kundig advies was al onze indruk van Marktlink. Het team van Hans van Snellenberg en Laura de Vries legde daar nog eens een schepje bovenop.”