KWT Holding B.V.

Om de internationale mogelijkheden te benutten was KWT Holding B.V. op zoek naar een strategische partner. Marktlink heeft KWT begeleid met de verkoop aan de Bergschenhoek Groep.


Klant

KWT Holding B.V.

Wens

KWT is marktleider in Nederland op het gebied van technieken voor het beheersen van de waterkwantiteit. Kleppen, stuwen, afsluiters en overstort-putten zijn enkele producten die KWT produceert. Met name in het buitenland zijn de groeikansen aanwezig voor KWT. Door het bundelen van krachten met een strategische partij zou KWT meer slagkracht en omvang hebben om opdrachtgevers in Nederland en daarbuiten beter van dienst te kunnen zijn.

Rol van Marktlink

Inhoudelijk (opstellen waardering, informatiememorandum, contracten) en bemiddelend (benaderen van potentiële strategische partijen, onderhandelingen).

Resultaat

Per 1 juli 2007 heeft de Bergschenhoek Groep de aandelen van KWT Holding B.V. overgenomen. De assemblage- en productieactiviteiten op het gebied van waterbeheersingsactiviteiten van Bergschenhoek Civiele Techniek B.V. zullen worden overgebracht naar KWT’s hoofdproductielocatie in Biddinghuizen. Beide ondernemingen zijn leidend in hun markt en gezamenlijk zijn ze beter in staat de groeikansen in het buitenland te benutten.