Marktlink begeleidt KZ bij de overname van Rombouts Kunststof Techniek B.V.

KZ uit Zwolle versterkt haar marktpositie met de overname van het internationaal opererende Rombouts Kunststof Techniek B.V.
Klant KZ is de marktleider in Nederland in aansluitsets voor gasmeters. Het bedrijf, ooit gestart in 1974 als “doe-het-zelf” winkel, heeft zich ontwikkeld tot een innovatieve onderneming gespecialiseerd in koppelingen, aftakkingen en aansluitingen van gas- en waterleidingen. In 2006 is…

Klant

KZ is de marktleider in Nederland in aansluitsets voor gasmeters. Het bedrijf, ooit gestart in 1974 als “doe-het-zelf” winkel, heeft zich ontwikkeld tot een innovatieve onderneming gespecialiseerd in koppelingen, aftakkingen en aansluitingen van gas- en waterleidingen.

In 2006 is KZ middels een Management Buy In, overgenomen door de heer Pieter Krijne. De heer Krijne, van 2000 tot en met 2005 bestuursvoorzitter van het internationaal opererende Avebe U.A., heeft KZ ontwikkeld tot een stabiele organisatie in de gas- en waternetmarkt. De onderneming heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe producten, zoals de Lockjoint, en daarnaast is er geïnvesteerd in de kwaliteit en betrouwbaarheid, zoals keuring van de producten door Gastec Qa-keur.

De onderneming wil zich de komende jaren verder ontwikkelen als betrouwbare partner voor haar klanten die toegevoegde waarde levert door elke dag te kijken hoe haar producten en processen slimmer en efficiënter kunnen.

Wens

KZ is de laatste jaren sterk gegroeid in omzet en heeft een sterke marktpositie binnen de markt voor aansluitsets van gasmeters. Naast het blijven investeren om haar producten en diensten te verbeteren wil Pieter Krijne het bedrijf ook voor de lange termijn verder ontwikkelen door haar positie binnen de sector te verbreden en uit te breiden in aanpalende business van KZ.

Rol van Marktlink

Marktlink Fusies en Overnames B.V. heeft namens KZ de transactie begeleid van de onderhandelingen tot en met overdracht bij de notaris.

Fredrik Jonker van Marktlink: ”Bij een overname zie je vaak dat indien beide partijen de strategische rationale achter een overname zien, er een gemeenschappelijk belang ontstaat en dit de voortgang van het proces bevorderd.  Dat beide bedrijven hun marktpositie hebben verworven door een focus op innovatie en productontwikkeling versterkte dit nog eens.”

Resultaat

KZ is sterk het gas- en waternet van de meterkast tot aan de straat. Rombouts is sterk in het gas- en waternet vanaf de straat tot aan het gas- en waterbedrijf. Een mooie aansluiting en verlenging van het werkgebied voor KZ. Daarnaast is de gespecialiseerde kennis over kunststofleidingen en verbindingen bij Rombouts een geweldige toevoeging die de innovatieve kracht van KZ zal vergroten.

Quote

Pieter: “Mede dankzij de professionele aanpak van Marktlink is deze deal tot stand gekomen. Hun inzichtelijke analyses en uitstekende procesondersteuning vergemakkelijkten de besluitvorming bij deze overname.”