LANscape B.V.

Marktlink heeft LANscape B.V., een detacheringsbureau gericht op de ICT, begeleid met de verkoop van de onderneming.


Klant

LANscape B.V.

Wens

LANscape (www.lanscape.nl), opgericht in 1999, levert op detacherings-basis specialisten op het gebied van ICT-beheer en software-ontwikkeling. De directie van LANscape zocht aansluiting bij een grotere partij om -met behoud van eigen identiteit en cultuur- hun diensten aan een groter aantal klanten te kunnen aanbieden, en om de mogelijkheden om in te schrijven op aanbestedingen te vergroten. De twee directeuren van LANscape wilden graag na overdracht betrokken blijven om de bedrijfsvoering van LANscape te blijven voortzetten.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft LANscape begeleid bij het zoeken van een geschikte partner en heeft daartoe een informatiememorandum en een waardebepaling van de onderneming opgesteld. Vervolgens heeft Marktlink de onderhandelingen met de koper gevoerd en de overdracht bij de notaris begeleid.

Resultaat

Avance Nederland, onderdeel van de Franse ICT-dienstverlener Alyotech, neemt met terugwerkende kracht per 1 januari 2008 LANscape over. Door deze overname groeit Avance Nederland tot een organisatie van ruim 250 gedetacheerde professionals met een omzet van ruim 20 miljoen euro. Het bedrijf breidt hiermee de reeds beschikbare expertise op het gebied van ICT- beheer verder uit, en voegt daar tevens de matchingexpertise van LANscape aan toe.

Quote

"Als kapitein ben je gewend om te beslissen wat het beste is voor je eigen schip, maar de hulp van Marktlink was tijdens deze avontuurlijke reis echt noodzakelijk om ons schip behouden de haven in te loodsen."