Laudat B.V. – de heer Peter Koolen

Marktlink heeft de heer Koolen bijgestaan in de aankoop van Elvee Holland en Elvee Themaproducten. Beide BV’s zijn actief in de food branche.


Klant

Laudat B.V. – de heer Peter Koolen.

Wens

De heer Koolen wilde zijn lang gekoesterde wens tot zelfstandig ondernemerschap realiseren door de overname van een handelsonderneming in fast moving consumentengoederen. Vanuit zijn ervaring opgedaan in topmanagementfuncties bij cosmeticafabrikant Beiersdorf, ziet hij binnen het zelfstandig ondernemerschap mogelijkheden zijn kennis en ervaring te benutten bij de verdere groei en uitbouw van een MKB organisatie.

Rol van Marktlink

Marktlink was betrokken als adviseur van de koper. De rol van Marktlink betrof het tot elkaar brengen van koper en verkoper, structureren van de transactie, voeren van de onderhandelingen, opstellen en uitonderhandelen financieringsaanvraag, opstellen contracten en het begeleiden/aansturen van het overnameproces tot en met de overdracht bij de notaris.

Resultaat

De heer Koolen is nu DGA van Elvee Holland (www.elvee.nl) en Elvee Themaproducten (www.themaproducten.nl) te Werkendam. Elvee Holland is actief op het gebied van ambachtelijke chocolade en zoetwaren. De ‘verwenproducten’ zijn gericht op een brede doelgroep en worden via de Nederlandse retail (supermarkten) en diverse andere kanalen verkocht. Elvee Themaproducten richt zich vooral op de ontwikkeling van foodconcepten voor de geschenken- en kerstpakkettenmarkt.

Quote

“Ik had het niet gekund zonder Marktlink. Het proces was veel complexer dan ik vooraf had ingeschat. Vooral bij de vertaalslag naar de bank heeft Marktlink een goede rol gespeeld.”