MAIN Cosmetics neemt The United Haircompany over.

Marktlink heeft de ondernemende broer en zus, Roel en Adriana de Rooij, begeleid bij de overname van The United Haircompany.

Klant

Marktlink heeft Roel en Adriana de Rooij in 2009 begeleid bij de overname van INMA Cosmetics. Deze importeur en distributeur van de luxe beautymerken Decléor, Carita, Valmont en EviDenS de Beauté levert verzorgingsproducten aan de professionele beauty & wellness branche.

Wens

De focus van INMA Cosmetics ligt op de huidverzorgingsbranche. Om de expertise verder uit te breiden ontstond voor Roel en Adriana de Rooij in 2011 de wens om de bedrijfsactiviteiten te verbreden. De voorkeur ging uit naar een middelgrote handelsonderneming met exclusieve distributierechten van een product op het gebied van verzorgende cosmetica.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft Roel en Adriana de Rooij begeleid bij de zoektocht naar een geschikte onderneming. In dit kader is onder andere The United Haircompany benaderd. Na het leggen van het eerste contact heeft Marktlink hen begeleid bij het voeren van gesprekken, het opstellen van een biedingvoorstel, het uitonderhandelen van de contracten en de juridische afronding.

Resultaat

MAIN Cosmetics heeft de handelsactiviteiten van The United Haircompany overgenomen. The United Haircompany is importeur en exclusief distributeur van de merken Nexxus en Aloxxi. Daarnaast heeft The United Haircompany de afgelopen jaren een eigen haarcosmeticalijn ontwikkeld onder de naam DOOP. De voormalig eigenaar van The United Haircompany heeft de wens om dit merk internationaal verder uit te bouwen. Vanaf 1 februari 2012 zal hij zich volledig gaan richten op de productie en export van DOOP. Roel en Adriana de Rooij zullen via MAIN Cosmetics te Nijkerk zorg dragen voor de distributie van DOOP, Nexxus en Aloxxi binnen Nederland. Daarnaast blijven zij de activiteiten voor de INMA Cosmetics beautymerken voortzetten vanuit ’s-Hertogenbosch.

Quote

“Wij hebben wederom voor Marktlink gekozen en dat zegt al genoeg : een ware partner !”