Marktlink begeleidt fusie cloud-specialisten

Cloud-specialist Bitbrains is gefuseerd met ASP4all. De twee ondernemingen hebben besloten hun krachten te bundelen tot dé specialist in de groeiende cloud computing markt.

Klant

Bitbrains is sinds 2005 uitgegroeid tot één van de marktleiders in de high-end cloud computing markt. Zij is gespecialiseerd in het verzorgen van een complexe infrastructuur waarop intensieve berekeningen moeten worden verricht. Het zelf ontwikkelde On Demand Cloud Platform presteert zeer goed in complexe omgevingen binnen banken, verzekeraars en andere afnemers. Deze klanten hebben een stabiele IT-infrastructuur nodig waarop veeleisende softwareprogramma’s grote hoeveelheden informatie (big data) kunnen verwerken. Deze programma’s richten zich onder meer op risicomanagement van financiële producten voor Basel 3 of Solvency II. Het platform wordt aangeboden op een flexibele pay-as-you-go basis.

Wens

Het management van Bitbrains zocht een kritische partner voor het begeleiden van de fusie met branchegenoot ASP4all.

Beide bedrijven vullen elkaar goed aan; zo is Bitbrains uniek in het ontwikkelen van oplossingen op basis van pay-as-you-go-modellen en High-Performance Computing. ASP4all is sterk op het gebied van het beschikbaar maken, beveiligen en beheren van complexe IT-omgevingen.

Rol van Marktlink

Marktlink begeleidde de eigenaren van Bitbrains tijdens het traject bij het uitwerken van de fusiestructuur, het waarderingsrapport, het voeren van de onderhandelingen, het financieringstraject en het opstellen van de juridische stukken.

Resultaat

De transactie heeft geresulteerd in een fusieonderneming die leidend is in Nederland op het gebied van private-cloud-diensten en de ambitie heeft voor verdere expansie in een groeiende internationale markt voor cloud computing. Er ontstaat een nieuwe organisatie met 175 medewerkers en vestigingen in Amersfoort, Amstelveen, Assen en Huizen. Voor 2014 verwacht het bedrijf een omzetniveau van 40 miljoen euro.

Quote

“Het proces is soepel verlopen door het professionele optreden van Marktlink”