Marktlink begeleidt Quick Parking bij arrangeren groeifinanciering

Na 10 jaar te hebben gebouwd aan een internationaal luchthaven parkeerbedrijf kreeg de heer Weerman, oprichter/CEO van Quick Parking, de mogelijkheid om een grote unieke parkeerlocatie op Schiphol aan te kopen. Het is de enige nog beschikbare grond direct naast de luchthaven. Marktlink heeft Quick Parking bijgestaan tijdens het arrangeren van de vastgoedfinanciering en vond een perfecte combinatie in huisbankier ING Bank en het Luxemburgse leningfonds RiverBank.

Quick Parking is de grootste Europese aanbieder van luchthaven parkeren en marktleider in de Benelux. Op dit moment is Quick Parking actief op meer dan 20 luchthavens in de landen Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Zweden en Denemarken. Het totaal aantal parkeerplaatsen bedraagt meer dan 10.000. Het businessmodel is goed schaalbaar. De directie heeft daarom ambitieuze plannen om de onderneming verder te laten groeien binnen Europa en ook de overstap te maken naar de Verenigde Staten. Klanten worden 24/7 bediend door een klantenservice en via het tailormade technologie platform. De aankoop van het parkeerterrein is een belangrijke stap. Het in eigendom hebben van parkeergrond op grote luchthavens biedt Quick Parking onafhankelijkheid richting reisorganisaties en andere strategische partners. Om die reden heeft de grondaankoop een hoge strategische waarde.

Rol Marktlink

Marktlink trad op als financieringsadviseur om zowel de bancaire vastgoedfinanciering te arrangeren als het aanvullende risicodragende kapitaal wat nodig was om de aankoop te realiseren. Marktlink heeft het gehele financieringstraject begeleid, vanaf het zoeken naar geschikte financiers, de eerste gesprekken tot en met de uiteindelijke afronding bij de notaris. Marktlink werkte daarbij samen met andere adviseurs van Quick Parking. Volgens specialist Michiel Knubben is de transactie complex geweest, omdat de financieringswereld nog niet zo gewend is aan stapelfinancieren: “Naast een bancaire lening moest aanvullend risicodragend kapitaal aangetrokken worden. We hebben met veel vastgoedfinanciers, vermogende particulieren, private equity en leningenfondsen die achtergestelde leningen verstrekken gesproken. Het meest uitdagende element was om de verschillende financieringen op elkaar aan te laten sluiten, omdat iedere partij andere belangen heeft. We vonden uiteindelijk een goede match tussen huisbankier ING en RiverBank en hebben voor onze klant alle onderhandelingen gevoerd. Er was van tijd tot tijd flinke discussie, maar de wil om eruit te komen stond bij de financiers voorop. Vanwege de feestdagen was het voor alle betrokkenen een uitdaging de documentatie op tijd rond te krijgen, maar het is gelukt. Voor alle partijen is het een prachtige deal”

Resultaat en toekomst klant

De heer Weerman heeft met de aankoop een grote parkeerlocatie op Schiphol in eigendom. Daarmee is een belangrijk fundament gelegd voor de verdere groei van de onderneming. De heer Weerman wil samen met de directie Quick Parking de komende jaren sterk laten groeien. Quick Parking moet de Europese luchthaven parkeerleider worden in de reisbranche, door de organisatie en processen (operational excellence) voortdurend te blijven verbeteren teneinde reizigers nog beter te kunnen bedienen. Daarnaast zal Quick Parking de aanwezigheid op het aantal luchthavens in het buitenland de komende jaren sterk uitbreiden.

Quote Klant

Oprichter/CEO Albert Weerman: “We zijn blij met de kunde en doorzettingskracht van Marktlink. En denken dat Marktlink een absolute meerwaarde voor ons in dit proces heeft gecreëerd. De adviseurs hebben een groot netwerk in de financieringswereld en konden daarom ook de juiste partijen aan tafel zetten”.