Marktlink begeleidt uitzendspecialist Flex Service Groep bij verkoop

Flex Service Groep is volledig overgenomen door No Brothers. Met deze overname kan de koper uitgroeien tot een allround hoogwaardige uitzendorganisatie met een sterk Europees netwerk. Oud-eigenaar Ago Randewijk blijft de komende periode nog betrokken voor enkele dagen per week.

Klant
Ondernemer Ago Randewijk van FSG startte Flex Service Groep in 2005. Onder zijn leiding groeide FSG tot een allround specialist op het gebied van Europese arbeidsbemiddeling. Anno 2017 wordt met circa 10 medewerkers een omzet gerealiseerd van ongeveer € 5 miljoen. Het bedrijf koppelt met name haar arbeidsmigranten met klanten in de metaalsector. Mede vanwege vergrijzing en het tekort aan Nederlandse vakspecialisten, bleek dit een schot in de roos voor FSG. In de laatste jaren groeide het bedrijf hard, hetgeen zich onder meer vertaalde in meerdere FD Gazellen nominaties.

Koper
No Brothers B.V. is een overkoepelende holding welke vanuit diverse labels de Nederlandse arbeidsmarkt bedient. Labels die onder de holding vallen zijn Active Uitzendbureau B.V., Uitzendbureau De Vakaturebank B.V. en Students for Students B.V.
 

Wens
De heer Randewijk wilde na ruim 10 jaar ondernemen, en een sterke groeiversnelling in de laatste jaren, dat FSG zich kon aansluiten bij een professionele organisatie om het bedrijf structureel verder te laten groeien en ontwikkelen. FSG moest voor een koper een aanvulling zijn van het bestaande dienstenpallet.

Resultaat
FSG is volledig overgenomen door No Brothers. Met deze overname kan de koper uitgroeien tot een allround hoogwaardige uitzendorganisatie met een sterk Europees netwerk. Oud-eigenaar Ago Randewijk blijft de komende periode nog betrokken voor enkele dagen per week.

Rol Marktlink
Marktlink Fusies & Overnames begeleidde de overname van A tot Z. Het traject startte met het goed in kaart brengen van het bedrijf en de markt in een informatiememorandum. Daarna werden kopers benaderd en gesproken en na onderhandelingen en het opstellen van de contracten werd de opdracht succesvol beëindigd met de juridische overdracht.

Quote

“Toen ik uiteindelijk besloot om mijn bedrijf,  en dus ook een beetje mijn kindje, te verkopen, kwam bij mij de vraag: maar aan wie dan, gevolgd door de andere vraag: door wie?”

Eigenlijk moet de volgorde andersom staan, want door wie heeft grote invloed op aan wie het verkocht wordt. Ik heb mijn bedrijf, een regionaal goed draaiend uitzendbureau, uiteindelijk verkocht aan een partij waarvan ik denk dat zij een goede werkgever voor de interne medewerkers, maar ook voor de uitzendkrachten zullen zijn. Daarnaast speelde mee dat ik denk dat zij een groot deel van mijn gedachtengoed voortzetten.

Het antwoord op de vraag door wie, is dus Marktlink geworden. Vanaf de eerste dag had ik gelijk het gevoel dat er kennis van zaken en een goede kijk op de markt was. Tijdens de verkennende gesprekken was Marktlink in staat om een aantal partijen te selecteren die bij mij en de organisatie passen. Als ik weer een bedrijf zou verkopen heb ik nog maar één vraag, aan wie. Want de door wie staat voor mij vast!