TSE fueling

Praktijkvoorbeeld | Verkoop

Marktlink begeleidt de verkoop van nichespecialist TSE Fueling Supplies

TSE Fuelling Supplies wordt verkocht aan een externe opvolger voor de volgende groeifase. Het bedrijf, actief in een nichemarkt voor technische producten in de brandstof- en chemiesector, is op 1 december jongstleden overgedragen aan de heer Voortman. Verkoper en koper zullen nog enkele jaren gezamenlijk optrekken om de aanzet van de groeiplannen te realiseren.

TSE is een belangrijke speler in de handel in en ontwikkeling van materialen en apparatuur voor de brandstof- en chemiesector. Het bedrijf levert onder andere leidingsystemen voor de aanleg van tankstations en chemische installaties. Daarnaast levert TSE producten die in de infrastructuur worden gebruikt, zoals kunststof en gietijzeren putdeksels.De oorsprong van het bedrijf ligt in 1999. Piet Bus startte het bedrijf en begon met de meerjarige certificeringsprocessen. Hij liet TSE uitgroeien tot een bedrijf met een uniek en zeer compleet verkoopprogramma. Er werd personeel aangenomen en het bedrijf betrok een nieuw pand in Huizen. Nu, 17 jaar na de oprichting, is de onderneming toe aan de volgende fase, waarbij Piet graag het stokje overdraagt aan een geschikte opvolger. Bij de verkoop werd gezocht naar een koper die het bedrijf met een frisse kijk en nieuwe energie deze volgende fase in zou kunnen leiden. De continuïteit en groei van het bedrijf stonden voorop.

Marktlink Fusies en Overnames heeft het proces van de eerste kennismakingsgesprekken tot de ondertekening bij de notaris begeleid. Na een intensief proces hadden Piet en Ruutje het volste vertrouwen in Jan Voortman als opvolger voor TSE Fuelling Supplies. Op 1 december jongstleden is het traject succesvol afgerond. Piet en Jan zullen de komende jaren de handen ineen slaan om het bedrijf de eerstvolgende groeistappen te laten zetten. De betrokkenheid van Piet zal Jan helpen een goede start te maken voor de verdere toekomst van het bedrijf. Namens Marktlink, heel veel succes!

Achtergrond | Kerngegevens

Transactie: TSE Fuelling Supplies B.V.

Branche: Handel

Koop/verkoop: Verkoop

Wens:
Het bedrijf de volgende fase in laten gaan met een nieuwe eigenaar, continuïteit voor het personeel.

Rol Marktlink:
Het vinden en aandragen van potentiele opvolgers, Het proces begeleiden van eerste gesprekken tot uiteindelijke afronding bij de notaris.

Resultaat:
Een opvolger die met veel motivatie en vertrouwen het bedrijf de toekomst in zal leiden en zal laten groeien. Verkoper en koper zullen nog een aantal jaar gezamenlijk optrekken om dit te bereiken.

Quote:
Piet Bus TSE: “Een bedrijfsovername is veelomvattender dan gedacht en brengt een omvangrijke gegevensstroom met zich mee. Ik ben zeer content dat Marktlink ons zo professioneel door dat complexe proces heeft geloodst.”

TSE Fuelling Supplies B.V.

Baanbergenweg 50

http://www.tseonline.nl

1271 TW Huizen

035 525 6976

Deel dit praktijkvoorbeeld

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: