Marktlink begeleidt de verkoop van nichespecialist TSE Fueling Supplies

TSE Fuelling Supplies wordt verkocht aan een externe opvolger voor de volgende groeifase. Het bedrijf, actief in een nichemarkt voor technische producten in de brandstof- en chemiesector, is op 1 december jongstleden overgedragen aan de heer Voortman. Verkoper en koper zullen nog enkele jaren gezamenlijk optrekken om de aanzet van de groeiplannen te realiseren.

TSE is een belangrijke speler in de handel in en ontwikkeling van materialen en apparatuur voor de brandstof- en chemiesector. Het bedrijf levert onder andere leidingsystemen voor de aanleg van tankstations en chemische installaties. Daarnaast levert TSE producten die in de infrastructuur worden gebruikt, zoals kunststof en gietijzeren putdeksels.De oorsprong van het bedrijf ligt in 1999. Piet Bus startte het bedrijf en begon met de meerjarige certificeringsprocessen. Hij liet TSE uitgroeien tot een bedrijf met een uniek en zeer compleet verkoopprogramma. Er werd personeel aangenomen en het bedrijf betrok een nieuw pand in Huizen. Nu, 17 jaar na de oprichting, is de onderneming toe aan de volgende fase, waarbij Piet graag het stokje overdraagt aan een geschikte opvolger. Bij de verkoop werd gezocht naar een koper die het bedrijf met een frisse kijk en nieuwe energie deze volgende fase in zou kunnen leiden. De continuïteit en groei van het bedrijf stonden voorop.

Marktlink Fusies en Overnames heeft het proces van de eerste kennismakingsgesprekken tot de ondertekening bij de notaris begeleid. Na een intensief proces hadden Piet en Ruutje het volste vertrouwen in Jan Voortman als opvolger voor TSE Fuelling Supplies. Op 1 december jongstleden is het traject succesvol afgerond. Piet en Jan zullen de komende jaren de handen ineen slaan om het bedrijf de eerstvolgende groeistappen te laten zetten. De betrokkenheid van Piet zal Jan helpen een goede start te maken voor de verdere toekomst van het bedrijf. Namens Marktlink, heel veel succes!

Wens:
Het bedrijf de volgende fase in laten gaan met een nieuwe eigenaar, continuïteit voor het personeel.

Rol Marktlink:
Het vinden en aandragen van potentiele opvolgers, Het proces begeleiden van eerste gesprekken tot uiteindelijke afronding bij de notaris.

Resultaat:
Een opvolger die met veel motivatie en vertrouwen het bedrijf de toekomst in zal leiden en zal laten groeien. Verkoper en koper zullen nog een aantal jaar gezamenlijk optrekken om dit te bereiken.

Quote:
Piet Bus TSE: “Een bedrijfsovername is veelomvattender dan gedacht en brengt een omvangrijke gegevensstroom met zich mee. Ik ben zeer content dat Marktlink ons zo professioneel door dat complexe proces heeft geloodst.”