Praktijkvoorbeeld | Koop

Marktlink begeleidt Robert Kalter bij overname Intratuin Halsteren

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt Robert Kalter bij de overname van Intratuin Halsteren. Intratuin Halsteren is de grootste Intratuin van Nederland en behoort tot de top 4 van grootste tuincentra in Nederland. Oprichter Piet Withagen begon, als tuinderszoon, op zijn 23ste met een hoveniersbedrijf dat al snel uitgroeide tot Tuincentrum Halsteren met een verkoopkas van 750 vierkante meter. Daarna groeide de onderneming snel. In 1983 richtte hij met andere ondernemers Intratuin op. Het doel was samen handelswaar in te kopen en een landelijk netwerk van tuincentra op te zetten. Inmiddels is Intratuin Halsteren een miljoenenonderneming op een perceel van 65.000 vierkante meter met een winkel van maar liefst 25.000 vierkante meter.

Robert Kalter

Robert Kalter was, vanuit zijn ondernemersachtergrond, op zoek naar een bedrijf ter overname en schakelde daar overnamespecialist Marktlink voor in. Tijdens het proces bleek al snel dat het over te nemen bedrijf een tuincentrum moest worden. Marktlink heeft voor de heer Kalter meerdere bedrijven benaderd en kwam zo al snel met de heer Withagen in contact. Na de eerste kennismaking bleek er direct een klik te zijn en ontstond er vertrouwen tussen beide partijen. Piet Withagen heeft in Robert Kalter iemand gevonden die het bedrijf in dezelfde sfeer en opzet voortzet en dat was voor hem een belangrijke voorwaarde om te verkopen. Volgens de heer Withagen kan het bedrijf met Robert Kalter als nieuwe eigenaar blijven vernieuwen en innoveren.

Achtergrond | Kerngegevens

Transactie: Intratuin

Branche: Detailhandel (tuincentrum)

Koop/verkoop: Koop

Rol Marktlink

Marktlink Fusies & Overnames begeleidde het hele aankooptraject. Het begon met het in kaart brengen van de wensen van de heer Kalter met betrekking tot een mogelijk over te nemen bedrijf, gevolgd door het benaderen en voeren van gesprekken met ondernemers. Nadat de gesprekken met de heer Withagen serieus werden is er een analyse uitgevoerd, gevolgd door een bieding en het voeren van onderhandelingen. Nadat de intentieovereenkomst getekend was heeft Marktlink ook het financieringstraject en het DD begeleid.

Resultaat

De heer Kalter heeft Intratuin Halsteren volledig overgenomen. De heer Withagen blijft in 2017 nog volledig betrokken bij de onderneming. Eind van dit jaar wordt in gezamenlijk overleg vastgesteld wat de rol van Withagen voor de komende jaren wordt. De heer Kalter wil Intratuin Halsteren in de toekomst verder laten groeien op basis van het huidige concept van beleving in een tuincentrum.

Quote

“Samen met Marktlink is het gehele traject van bewustwording tot aankoop verlopen. Het traject liet zich kenmerken door intensieve gesprekken, hard werken en veel plezier. Ik kijk met bijzonder veel plezier terug op deze samenwerking!”

Intratuin

Halsterseweg 65 A

https://www.intratuin.nl/

4661 KM Halsteren

0146-650050

Deel dit praktijkvoorbeeld

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: