MBO fabrikant/ distributeur van meubelbekleding Oniro

Marktlink heeft de heer Richard Leliveld begeleid bij de overname van Oniro B.V.

Klant

De heer Leliveld is al meer dan 10 jaar actief in de textielbranche en heeft bij zijn vorige werkgever veel managementervaring opgedaan. Naast het aansturen van een team van acht verkopers was hij ook verantwoordelijk voor verschillende buitenlandse accounts. Met het oog op de verkoop van de onderneming, heeft de heer Van den Berg in oktober 2009 de heer Leliveld aangetrokken als beoogd opvolger.

Wens

Oniro is opgericht in 2002 door Harrie van Berg en staat, na een periode van sterke groei, voor verschillende uitdagingen op het gebied van productontwikkeling, uitbreiding van de verkooporganisatie en het verder uitwerken van de marketingstrategie. De heer Van den Berg zocht een geschikte opvolger om hier invulling aan te geven.

Rol van Marktlink

Marktlink Fusies & Overnames B.V. heeft zorggedragen voor de uitwerking van de transactie, waarbij haar rol zowel inhoudelijk was (opstellen businessplan, onderhandelen, opstellen/beoordelen overeenkomsten, opstellen financieringsaanvraag), bemiddelend (tussen het management en verkoper en tussen partijen en de bank) als begeleidend (due diligence, overdracht bij de notaris).

Resultaat

De leiding van Oniro is vanaf eind 2010 in handen van Richard Leliveld (41). De heer Leliveld heeft een meerderheidsbelang in de onderneming verworven.

Quote

De heer Leliveld heeft na gesprekken met diverse partijen bewust gekozen voor Marktlink als adviseur voor professionele begeleiding gedurende het gehele traject, van de uitwerking van de participatie, het businessplan, de financiering en alle onderhandelingen. Leliveld: schoenmaker hou je bij je leest, expertise in een dergelijk traject is een must, in dit soort trajecten heb je een professional nodig die je iedere dag begeleid en helpt bij het maken van de juiste keuzes.