Praktijkvoorbeeld | Verkoop

MBO fabrikant/ distributeur van meubelbekleding Oniro

Marktlink heeft de heer Richard Leliveld begeleid bij de overname van Oniro B.V.

Klant

De heer Leliveld is al meer dan 10 jaar actief in de textielbranche en heeft bij zijn vorige werkgever veel managementervaring opgedaan. Naast het aansturen van een team van acht verkopers was hij ook verantwoordelijk voor verschillende buitenlandse accounts. Met het oog op de verkoop van de onderneming, heeft de heer Van den Berg in oktober 2009 de heer Leliveld aangetrokken als beoogd opvolger.

Wens

Oniro is opgericht in 2002 door Harrie van Berg en staat, na een periode van sterke groei, voor verschillende uitdagingen op het gebied van productontwikkeling, uitbreiding van de verkooporganisatie en het verder uitwerken van de marketingstrategie. De heer Van den Berg zocht een geschikte opvolger om hier invulling aan te geven.

Rol van Marktlink

Marktlink Fusies & Overnames B.V. heeft zorggedragen voor de uitwerking van de transactie, waarbij haar rol zowel inhoudelijk was (opstellen businessplan, onderhandelen, opstellen/beoordelen overeenkomsten, opstellen financieringsaanvraag), bemiddelend (tussen het management en verkoper en tussen partijen en de bank) als begeleidend (due diligence, overdracht bij de notaris).

Achtergrond | Kerngegevens

Transactie: Oniro B.V.

Branche: Handel

Koop/verkoop: Verkoop

Resultaat

De leiding van Oniro is vanaf eind 2010 in handen van Richard Leliveld (41). De heer Leliveld heeft een meerderheidsbelang in de onderneming verworven.

Quote

De heer Leliveld heeft na gesprekken met diverse partijen bewust gekozen voor Marktlink als adviseur voor professionele begeleiding gedurende het gehele traject, van de uitwerking van de participatie, het businessplan, de financiering en alle onderhandelingen. Leliveld: schoenmaker hou je bij je leest, expertise in een dergelijk traject is een must, in dit soort trajecten heb je een professional nodig die je iedere dag begeleid en helpt bij het maken van de juiste keuzes.

Oniro B.V.

Woudenbergseweg 19-C10

http://www.oniro.nl

3707 HW Zeist

0343-493890

Deel dit praktijkvoorbeeld

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: