MEBU B.V. overgenomen door de familie Huijgen – Van Iersel

Marktlink begeleidt de familie Huijgen – Van Iersel bij het aankopen van statafelspecialist MEBU.

Klant

De familie Huijgen – van Iersel bestaat uit vader Alex Huijgen (62), dochter Imre Huijgen (30) en schoonzoon Dennis van Iersel (39). Met de overname worden Alex Huijgen (62), dochter Imre Huijgen (30) en schoonzoon Dennis van Iersel (39) gezamenlijk eigenaar van de onderneming uit Rijen. MEBU produceert en levert statafels en aanverwante producten, en is daarin marktleider op de Nederlandse markt. De twee verkopers blijven nog een half jaar betrokken bij de onderneming om een succesvolle overdracht te realiseren.

Wens

De wens van de familie Huijgen – Van Iersel was om gezamenlijk een onderneming over te nemen. De gezochte onderneming moest voldoen aan de volgende kenmerken:

  • Handel en/of productie
  • Tastbaar en aansprekend product
  • Internationaal karakter
  • Winstgevend
  • > 10 FTE

Rol van Marktlink

Marktlink heeft de familie gedurende het gehele proces begeleid, van oriëntatie en bedrijfsanalyse tot de juridische begeleiding bij afronding. Ook het verkrijgen van de bancaire financiering is door Marktlink begeleid. Om de financiering compleet te krijgen is daarnaast een investeerder gezocht. Deze informal investor heeft een combinatie van aandelenkapitaal en een achtergestelde lening ingebracht.

Resultaat

Het resultaat is een succesvolle en volledige overname van MEBU B.V., waarmee aan alle wensen van de familie is voldaan.

Quote

“Dankzij de professionele en vakkundige dienstverlening van Marktlink is het ons, ondanks een uitdagend zoekprofiel, gelukt een bedrijf te vinden wat perfect op onze criteria aansluit. Gedurende de zoektocht naar een bedrijf hebben wij intensief en zeer prettig samengewerkt met onze adviseurs. Bovendien heeft Marktlink naast de zoektocht haar toegevoegde waarde bewezen bij het verkrijgen van de benodigde financiering. Wij kijken terug op een mooie tijd met een fantastisch eindresultaat!”