Mentha Capital investeert in internationale groei Lightmakers

De aandeelhouders van Lightmakers hebben Marktlink ingeschakeld voor de zoektocht naar een investeerder die Lightmakers kan helpen verder internationaal te groeien. Deze investeerder is uiteindelijk gevonden in Mentha Capital.

Klant

Lightmakers is één van ‘s werelds meest succesvolle internationale decoratieve verlichtingsspecialisten. Met haar eigen ontwerp- en productieafdeling behoort Lightmakers tot de marktleiders in Europa, en is de onderneming hard op weg om de grootste decoratieve verlichtingsgroothandel ter wereld te worden. De onderneming heeft een tweetal eigen merken; “Lightmakers” is vooral gericht op de B-to-B markt en “Light & Living” groeit snel in bekendheid bij kleine retailers en consumenten.

Een groot deel van de collectie wordt in Noordwijk ontworpen en ontwikkeld. De productie vindt met name in Azië plaats waar Lightmakers een eigen vestiging heeft. De belangrijkste klanten van Lightmakers zijn gevestigd in Europa, echter heeft de onderneming in 2012 de deuren geopend van haar Amerikaanse vestiging en groeit de onderneming ook hier sterk.

Wens

De aandeelhouders van Lightmakers hadden de wens een investeerder aan boord te halen die het voor hen mogelijk maakte om op termijn een stap terug te doen, en tegelijkertijd kon ondersteunen bij de verdere internationale groei van de onderneming.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft het volledige overnameproces begeleid, hiertoe behoorde onder andere het opstellen van een informatiememorandum, het in beeld brengen en actief benaderen van potentiële investeerders, het voeren van gesprekken en onderhandelingen en het uiteindelijk zorgen voor een soepele juridische en financiële overdracht.

Resultaat

Uit een grote groep van geïnteresseerde investeerders bleek uiteindelijk Mentha Capital het beste aan te sluiten bij de wensen van de aandeelhouders. Mentha Capital heeft een aandelenbelang verworven in de groep en zal Lightmakers de komende jaren ondersteunen bij verdere internationale expansie.