Mieloo & Alexander professionaliseert door verkoop meerderheidsbelang

De deal

Mieloo & Alexander is een bedrijf dat gespecialiseerd is in RFID-technologie, een soort digitale variant van de alom bekende streepjescode. De ICT-dienstverlener loopt in deze markt voorop. Met de verkoopbegeleiding van Marktlink verkochten zij in maart 2019 een meerderheidsbelang aan investeerder Capital A.

Wat maakt de deal bijzonder?

Aanbieders van dit type dienstverlening zijn schaars. De vraagzijde van de markt wordt verwacht te groeien met 10 tot 15%, de aanbodzijde zeer zeker niet. Het bedrijf moest professionaliseren om mee te blijven gaan met de groei.

De wens van de opdrachtgever

Mieloo & Alexander wilde verder professionaliseren om antwoord te kunnen blijven geven op de aanhoudende vraag uit de markt. Ook wilde de organisatie verder ontwikkelen van een Benelux-organisatie naar een bedrijf dat de volledige Europese markt kan bedienen. Daarnaast moest er ook een constructie opgetuigd worden waardoor het toegewijde management mee kon participeren.

De opdrachtgever aan het woord

“Marktlink begeleidde ons intensief. Onze sector is compleet verschillend van wat zij doen, maar ons dealteam was in staat om de hoeveelheid aan informatie snel tot zich te nemen en in relatief korte tijd onze business te doorgronden. Ze stopten er veel energie in. Uiteindelijk is het geen financieel werk, maar echt mensenwerk. De beslissing lag altijd bij ons als ondernemers, en ook al hebben we soms pittige gesprekken gehad, uiteindelijk hebben we heel erg geboft met ons dealteam en hebben we een mooie transactie weten te sluiten waar we heel tevreden mee zijn.”