Motion Control Automation B.V.

Aankoop van TELE besturingstechniek B.V. door Motion Control Automation B.V.


Klant

MCA is een totaalleverancier van aandrijftechniek ten behoeve van de industriële automatisering.

Wens

Marktontwikkelingen zorgen voor een steeds grotere vraag naar totaalleveranciers binnen de industriële automatisering. MCA speelt hierop in door zich voornamelijk te richten op het leveren van turn-key projecten. Besturingspanelen vormen een cruciaal onderdeel in de projecten van MCA. Derhalve heeft de heer Waaijman Marktlink verzocht één van haar leveranciers, TELE besturingstechniek, te benaderen voor verkoop.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft de onderhandelingen begeleid, gesprekken gevoerd met het management, de overeenkomsten opgesteld en uitonderhandeld en bemiddeld bij het verkrijgen van de financiering voor de aankoop.

Resultaat

MCA heeft op 5 november 2010 gezamenlijk met de heer Ter Hedde (management) TELE besturingstechniek te Hengelo overgenomen. MCA wil met de overname haar positie als totaalleverancier van aandrijftechniek ten behoeve van de industriële automatisering versterken. Het huidige management, de heren Ter Riet en Ter Hedde, zullen de bedrijfsvoering van de onderneming in Hengelo als gebruikelijk voortzetten. Commercieel en intern zullen de organisaties de komende tijd op elkaar afgestemd worden.

Quote

"Marktlink is een perfecte partij die de overname tot in de kleinste details heeft begeleid en geregeld".