multifillvandam

Praktijkvoorbeeld |

Multifill en Van Dam Bodegraven slaan handen ineen met behulp van Vlaamse Investeerder Think2Act

Multifill en Van Dam Bodegraven (Van Dam) zijn onlangs een samenwerking aangegaan waarbij ook de Vlaamse investeringsmaatschappij Think2Act (T2A) betrokken is. Bij de samenwerking heeft T2A een aandelenbelang in beide ondernemingen verworven. In de nieuwe structuur zal Marc Bakker Schut, directeur-eigenaar van Van Dam, als algemeen directeur van beide ondernemingen gaan optreden.

Multifill en Van Dam zijn beiden actief in het ontwikkelen, bereiden, mixen, afvullen en verpakken van non-food vloeistoffen en poeders. Hiernaast verzorgen beide partijen de logistieke handling van de producten.  Multifill heeft zich van oudsher toegelegd op contractfilling en Van Dam bedient daarnaast ook nog Europese retailklanten (supermarktketens). Tevens produceert Van Dam een eigen merkenrange (onder de merknamen: Piek en Dammol) voor zowel retail als professionele markten.

Wens klanten

Marc Bakker Schut: “Al jaren werken we als concullega’s samen en spreken we elkaar regelmatig.” Zowel Marc Bakker Schut als de directeur-eigenaren van Multifill, Nick van Bemmel en Edwin Suyten, hadden de wens om een samenwerking nu concreet te maken.

 

Achtergrond | Kerngegevens

Transactie: Van Dam Bodegraven en Multifill

Resultaat

Samen met de participatie van investeerder T2A is deze samenwerking uiteindelijk gestructureerd. De bedrijven zijn sterk complementair aan elkaar en verwachten de klanten in de nieuwe situatie nog beter te bedienen. “De ambitie is om de sterktes van Multifill en Van Dam nog verder te benutten. Daar zijn we vanaf dag 1 mee begonnen. Met de samenwerking willen we optimalisaties behalen door betere planning van productie, maar ook door R&D en inkoop- en verkoopactiviteiten te bundelen. De verwachting is dan ook om de komende jaren een flinke groei te realiseren”, aldus Marc Bakker Schut. De combinatie van Multifill en Van Dam heeft circa 250 medewerkers in dienst en verwerkt jaarlijks meer dan 100 miljoen producten.

Rol Marktlink

Marktlink heeft het structureren van de samenwerking in zijn geheel begeleid. Van de onderhandelingen tot en met overdracht bij de notaris, licht Marktlink-partner Tom Beltman toe: “10 jaar geleden heeft Marktlink Marc Bakker Schut begeleid bij de aankoop van Van Dam. Op basis van de contacten die wij hadden bij beide bedrijven heeft Marktlink aan de wieg gestaan van de samenwerking. Mede vanwege het wederzijdse respect tussen partijen is het proces heel soepel verlopen.”

Multifill en Van Dam Bodegraven slaan handen ineen met behulp van Vlaamse Investeerder Think2Act
Multifill en Van Dam Bodegraven slaan handen ineen met behulp van Vlaamse Investeerder Think2Act

Van Dam Bodegraven en Multifill

Beneluxweg 8

http://www.vandambodegraven.nl/nl/index.php

2411 NG Bodegraven

Deel dit praktijkvoorbeeld

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: