Munneke Lourens

Marktlink begeleidde de Management Buy-Out van Munneke Lourens Advocaten B.V., een onderneming actief op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht, letselschade en verhaalsrecht.


Klant

De advocaten Mr. M.J. Snijder, Mr. I.E. Meijer-Hilhorst en Mr. J.J. Mos, werkzaam bij Munneke Lourens Advocaten B.V.

Wens

De grondlegster van Munneke Lourens Advocaten, mevrouw Munneke-Lourens, heeft na jaren van intensieve en succesvolle arbeid besloten zich geleidelijk uit de bedrijfsvoering terug te trekken, teneinde meer tijd aan zaken buiten het advocatenleven te gaan besteden. In de daarop volgende jaren hebben Snijder, Meijer en Mos sindsdien de leiding over de onderneming gekregen en hun eigen ondernemerschap verder ontwikkeld. Om aan die situatie recht te doen, hebben kopers en verkoper na het opstellen van een ondernemingsplan en verschillende gesprekken besloten tot een Management Buy Out. In de daarop volgende jaren hebben Snijder, Meijer en Mos sindsdien de leiding over de onderneming gekregen en hun eigen ondernemerschap verder ontwikkeld.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft een waardebepaling uitgevoerd en de kopers begeleid bij de onderhandeling met de verkopende partij, het opstellen van de contracten alsmede de financiering verzorgd.

Resultaat

Sinds deze zomer zijn Snijder, Meijer en Mos gezamenlijk  100% eigenaar van de onderneming. Munneke Lourens Advocaten (www.munnekelourens.nl) verleent rechtsbijstand op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht, letselschade en verhaalsrecht. Er werken 11 medewerkers.

Quote

"Een plezierige samenwerking met een uitstekend resultaat, mede dankzij de deskundigheid van Marktlink."