Ondernemende oud-manager koopt spuitgietonderneming

Marktlink begeleidde de heer Bart Labrie bij de aankoop van de aandelen in H&P Moulding Emmen B.V.

Klant

Bart Labrie heeft zeer ruime ervaring in de kunststof verpakkingsindustrie, eerst bij Van Leer zowel in Nederland als in het buitenland, alsook later bij Sonoco in Europa. In diverse functies was hij verantwoordelijk voor het bewerkstelligen van enkele turn-around trajecten.

H&P Moulding Emmen B.V. is een zeer specialistisch kunststofverwerkende onderneming, die gespecialiseerd is in het vervaardigen van technisch hoogwaardige producten. De onderneming, opgericht in 1996, genereert met 13 medewerkers een omzet van circa € 2,0 miljoen. De producten worden geproduceerd in opdracht van grote internationale klanten, welke actief zijn in de zorg, meet & regel techniek en de precisie technologie.

Wens

De heer Labrie had de wens uitgesproken om ooit een onderneming in de kunststofverwerkende industrie aan te kopen. Na een lang loondienstverband bij verschillende multinationals was het juiste moment daar en halverwege 2012 heeft hij de keuze gemaakt om een bestaande onderneming te gaan overnemen.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft begeleid in het gehele aankoopproces. Hieronder vielen onder andere het opstellen van het zoekprofiel, actief benaderen van overnamekandidaten, begeleiden van gesprekken met overnamekandidaten, opstellen van financiële analyses, waarderingen, het financieringsmemorandum en het begeleiden van het financieringstraject bij banken, het voeren van de onderhandelingen en het opstellen van de contracten en de juridische afronding van de deal.

Resultaat

De ideale onderneming werd gevonden in H&P Moulding Emmen B.V. H&P is een zeer specialistische kunststofverwerkende onderneming, die zich met name richt op het produceren van micro-spuitgiet onderdelen voor de medische sector, meet & regeltechniek. De beide aandeelhouders speelden al enige tijd met een mogelijke verkoop. Gezien de achtergrond van de heer Labrie was dit een zeer goede match voor beide partijen.

Quote

“H&P Moulding is een uniek bedrijf dat zich richt op de maakindustrie van de toekomst. Met mijn ervaring in de kunststoffen industrie en in het internationale zakendoen, denk ik dit bedrijf, na een periode van opbouw onder de heren Ellermann en Smit, te kunnen uitbouwen en verder geschikt te kunnen maken als gespecialiseerd partner voor de Nederlandse en buitenlandse high-tech bedrijven”.